Elmarad a kasza? A Hatalom Gyűrűi 3. évada mégis folytatódik?

MOZI HÍREK – Bár sokáig csend övezte a Hatalom Gyűrűi harmadik évadának sorsát, egy új jelentés szerint nincs ok aggodalomra: nem kaszálják a sorozatot. Az Amazon nagy presztízsű A Gyűrűk Ura előzménysorozatának második évada lezárult a héten, és bár kevesebb előfizető nézte, mint az elsőt, a produkció sorsa nincs veszélyben.

 

A The Hollywood Reporter szerint a harmadik évad megrendelése már csak idő kérdése, és várhatóan ebben a hónapban bejelentik. Az aggodalmat az okozhatta, hogy az Amazon az első évad premierje előtt már berendelte a második szezont, ám most még váratnak magukra a hivatalos hírekkel. Mindeközben a sorozat showrunnerjei, J.D. Payne és Patrick McKay, már hónapok óta dolgoznak a harmadik évadon, így készen állnak a folytatásra.

Jennifer Salke, az Amazon MGM Studios vezetője egy londoni eseményen dicsérte a Hatalom Gyűrűi-t, kiemelve a sztárokat, például a Sauront alakító Charlie Vickerst, aki a rajongók szerint is megérdemli az elismerést. A The Hollywood Reporter szerint ez gyakori taktika, amikor a stúdiók egy projekt folytatására készülnek.

Salke elárulta, hogy a második évadot több mint 55 millió profil nézte meg, míg az első évadot összesen 150 millió profil látta. A kritikusok értékelése is javult: a Rotten Tomatoes-on a második évad 85%-os értékelést kapott a kritikusoktól, bár a nézők visszajelzései továbbra is vegyesek.

A Rotten Tomatoes-on a nézők értékelése 38%-ról 58%-ra javult az első és második évad között, de még így is vegyes a sorozat fogadtatása. A nézettségi adatok szerint jelentős a lemorzsolódás, ami kérdéseket vet fel a harmadik évad kilátásait illetően.

Egyelőre azonban csak várhatjuk a hivatalos megerősítést a folytatásról. Addig is érdemes figyelni, hogy milyen változtatásokat hoznak a készítők a sorozatba, például egy klasszikus A Gyűrűk Ura karakter visszahozatalával, amely eredetileg nem szerepelt volna a Másodkor történetében.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.