Hiába a nagy siker, ez a játék nem kapott Év játéka-jelölést!

Az egyik, évente megrendezett díjátadónak Év játéka kategóriájában biztosan nem lesz ott 2024 egyik legnagyobb sikerének nevezhető címe.

 

A Steamen a legnagyobb egyjátékos rajtot érte el, és még most, másfél hónappal a megjelenése után is kb. 300 ezer játékossal rendelkezik. Melyik játékról beszélünk? Az augusztus 20-án PlayStation 5-re és PC-re megjelent Black Myth: Wukongról, amin egy kínai stúdió, a Game Science dolgozott. Több rekordot is megdöntött a játék, és emiatt sokan abban reménykedtek, hogy a Golden Joystick Awardson legalább az Év játéka (Game of the Year = GOTY) jelöltek egyike lesz.

Viszont nem így történt: a Black Myth: Wukong nem férkőzött be a jelöltek közé. A Gamesradar számolt be arról, hogy a Golden Joystick Awards szavazása elindult, és több mint 20 kategóriában lehet a jelöltekre szavazni. Az év játéka kategóriában pedig nincs ott a Game Science játéka; helyette az Astro Bot, a Prince of Persia: The Lost Crown, a Dragon’s Dogma 2, a The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, a Helldivers 2, illetve a Final Fantasy VII Rebirth található a listán. Sokan emiatt a közösségi médiában panaszuknak adtak hangot, és van, aki szerint egyszerűen vicc a díjátadó gála, és az eladási számok magukért beszélnek.

Úgy gondolják, hogy a Golden Joystick Awards a politikai szituáció miatt nem nevezte meg jelöltként a Black Myth: Wukongot, és hogy a nyugatiaknak agendája van a kínai fejlesztésű játékok ellen. Az IGN is állítólag manipulálta a szavazást, hogy a Game Science játéka ne jusson be a jelöltek közé. Több rajongó is arra mutatott rá, hogy egy órán belül a Black Myth: Wukong rengeteg negatív szavazatot kapott, ami miatt visszaesett a harmadik helyre, de azóta visszamászott az elsőre.

Akármi is lesz, mindenesetre a játék felettébb megosztotta a közönséget, hiszen nem nagyon látunk összhangot a Black Myth: Wukong kapcsán.

Forrás: Tech4gamers, Gamesradar

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)