Szaúd-Arábia nagy dobásra készül: a következő célpont a Nintendo!

Szaúd-Arábia Közberuházási Alapjának alelnöke, Faisal bin Bandar bin Sultan Al-Saud megerősítette, hogy a csoport újabb lehetőségeket vizsgál a Nintendo részesedésének növelésére.

 

Ha követed a videojáték-iparral kapcsolatos híreket, tudhatod, hogy Szaúd-Arábia már 2022-ben vásárolt részesedést a Nintendóban, méghozzá 5,01%-ot. Azonban a Szaúd-Arábiai Közberuházási Alap (PIF) jelenleg már a Nintendo részvényeinek 8,58%-át birtokolja, ami figyelemre méltó összeg, figyelembe véve a Nintendo piaci kapitalizációját.

Az interjú során Faisal bin Bandar bin Sultan Al-Saud, a Közberuházási Alap alelnöke a Kyodo Newsnak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy a szaúdi kormány újabb befektetéseket fontolgat a Nintendóba. „Fontos fenntartani a kommunikációt, hogy a dolgok megtörténjenek. Nem akarunk elhamarkodott döntéseket hozni” – mondta. Korábban kijelentette, hogy „mindig vannak lehetőségek” a Nintendo további befektetéseire, bár egyelőre nem világos, mikor léphetnek újra a tettek mezejére.

 

Szaúd-Arábia céljai a befektetéseivel

 

Fontos megjegyezni, hogy Szaúd-Arábia más területeken is jelentős beruházásokat hajtott végre, mint például a sport, vidámparkok és egyéb szórakoztatóipari ágak. A VGC beszámolója szerint világosan látszik, hogy a szaúdi ország a Közberuházási Alapot kulcsfontosságú eszközként használja olyan piacok meghódítására, amelyek az elkövetkező években növekedhetnek, beleértve a videojáték-szektort is. Ez a szektor Szaúd-Arábia hosszú távú terveinek része, hogy kiterjessze befolyását a kreatív és technológiai iparágakban.

A videojátékok világában vissza kell tekintenünk 2020-ra, amikor Szaúd-Arábia több mint 3 milliárd dollár értékű részvényt vásárolt olyan nagy cégekben, mint az Activision Blizzard, a Take-Two Interactive és az Electronic Arts. Több mint egy éve arról számoltunk be, hogy a szaúdi kormány 38 milliárd dollárt különített el, hogy a világ következő nagy videojáték-fejlesztési központjává váljon, és ez magában foglalja a Nintendóba történő befektetéseket is.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.