Miért távozott a Bethesda egyik fejlesztője? Őszinte választ adott rá! [VIDEO]

Nate Purkeypile neve nem biztos, hogy önmagában sokat mond, ám az, amiken dolgozott a Bethesda Game Studiosnál, már annál inkább.

 

Purkeypile a világ és a megvilágítás művésze volt a Fallout 3-on, a Fallout 4-en, illetve a The Elder Scrolls V: Skyrimen, majd a Fallout 76 vezető művészeként több ikonikus helyszínt (Diamond City, Littlle Lamplight, Paradise Falls) is ő tervezett. Aztán a Starfielden is dolgozott vezető megvilágítási művészként és senior világi művészként, de a fejlesztés közepén hagyta hátra a munkahelyét, hogy létrehozza a saját csapatát, a Just Purkey Games-et.

Tehát lényegében szólóvá vált, és már dolgozik is a következő játékán, a The Axis Unseenen, ami a Skyrim lopakodó íjas/nyilas játékstílusát ülteti át horrorba. Ennek egy demója már elérhető a Steamen, és beágyaztuk a trailert is. Purkeypile a Redditre is felrakta azt, és ott fejtette ki, hogy mégis miért lett elege a Bethesdából – a válasz teljesen érthető amúgy, ha jobban belegondolunk:

 

I quit working at Bethesda after 14 years during Starfield to go make my own solo indie game with no publisher, it's a heavy metal horror game where you hunt monsters from folklore – It's called The Axis Unseen
byu/JustPurkeyGames inIndieGaming

 

„Tudom, hogy sok embernek vannak gondolatai a Starfieldről, és hogy valószínűleg túl nagy; kisebbnek kellett volna lennie. Sok mindennel egyetértek, és bár nagyon élveztem a Bethesdánál dolgozni, amikor 65-110 emberrel dolgoztunk a Fallout 3-on és a The Elder Scrolls V: Skyrimen, de sokkal kevésbé élveztem, ahogy egyre nagyobb lett a cég. A Starfield körülbelül 500 fős csapatból állt, és négy különböző cég vett részt benne (Bethesda Game Studios, BGS Austin, BGS Dallas, BGS Montréal), és ebben még nincs benne a kiszervezett munka. Ez egyszerűen nem az én stílusom volt. Nagyon sok volt a megbeszélés, és nem így szerettem játékokat készíteni,” írta Purkeypile.

2021-ben hagyta el a Bethesdát, úgyhogy addigra a Starfielden elvégett munkája is ott volt. És nincsen egyedül azzal, hogy túl sokan dolgoznak Todd Howard körül: Will Shen, a Starfield vezető küldetéstervezője, illetve Daryl Brigner, a Fallout 76 vezető pályatervezője is erről formált véleményt a PCGamernek a GDC-n még márciusban…

Forrás: PCGamer, Steam

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu