Silent Hill 2 Remake: az eredeti rendezője kritikus, de van, ami tetszik neki!

Tsuboyama Masashi, aki korábban az eredeti Silent Hill 2 rendezője volt (ennek is már közel 23 éve, hiszen 2001 őszén jelent meg a játék PS2-re), megszólalt a közösségi médiában a Bloober Team remake-je kapcsán.

 

Tsuboyama már nem a Konaminál dolgozik, hanem átigazolt a Nintendóhoz, ahol a művészeti részlegen tevékenykedik. Legutóbb a Yoshi’s Crafted World, illetve a Princess Peach: Showtime! volt az, amin dolgozott. Pár dolgot azért kritizált (a 4K felbontást, a fotorealizmust, a plusz fejviseletet), de a kameraállás változtatásáról ő is elismerően beszélt:

„Szerintem a Silent Hill 2 Remake értéke az, hogy egy új generáció játszhat vele. Mint alkotó, nagyon örülök neki. Már 23 év telt el [az eredeti megjelenése óta]! Még ha nem is ismered az eredetit, akkor is élvezheted a remake-et úgy, ahogy van. Az, hogy jó vagy rossz, nem befolyásolja az eredetit. Az eredeti és a remake közötti különbségek, a 4K, a fotórealizmus, a bónusz fejfedők, stb. mind középszerűek. Kinek fog tetszeni ez a promóció? Úgy tűnik, nem tesznek eleget azért, hogy a Silent Hillt nem ismerő generáció számára is közvetítsék a mű vonzerejét.

Amit meg kell jegyezni, az a kameraváltás (perspektíva). A játékmenetben hasznát kamera változása sok mindenre jelentős hatással van, a harcra, a pályatervezésre, a művészeti alkotásokra stb. Bár a történetre gyakorolt hatása viszonylag kicsi lehet, a játékmenetben nagy változást hoz. Hogy őszinte legyek, nem vagyok elégedett a 23 évvel ezelőtti játszható kamerával. A mélység és a látószög korlátozva volt a feldolgozási terhelés miatt. Folyamatos, kemény munka volt, ami nem lett meghálálva, de ez volt a határ. A váll fölötti nézet határozottan növeli a realizmus érzetét. Más szóval, arra késztet, hogy kipróbáljam a Silent Hill 2 még magával ragadóbb remake-jét,” mondta Tsuboyama.

A Silent Hill 2 Remake a mai napon jelent meg PlayStation 5-re és PC-re. Xbox Series-re legkorábban egy év múlva érkezik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu