M4 MacBook Pro: az Apple eddigi legnagyobb szivárgása! [VIDEO]

TECH HÍREK – A cupertinói vállalat akkora szivárgással küszködik, amilyenre eddig még egyáltalán nem volt példa az ő esetükben!

 

Az M4-es MacBook Pro elvileg csak novemberben kapott volna leleplezést, amit több YouTube-os mégis bemutatott az utóbbi napokban. A közösségi médiában sok kép és fotó bukkant fel, és ezzel már ki lehet jelenteni, hogy a 2010-es nagy iPhone 4-szivárgáshoz képest is nagyobb fejfájást okozott az Apple-nek ez a szituáció.

A MacBook Pro új modelljének a doboza lényegében megegyezik az M3-aséval, és a hátoldalán van az eltérés, ugyanis itt felbukkan az M4-es branding. A chipben egy 10 magos CPU, továbbá egy 10 magos GPU található, és mellé 16 GB RAM, illetve 512 GB tárhely párosul. A portok ugyanazok mint eddig: három Thunderbolt 4-es port van rajta, és űrfekete színben van a laptop.

Az About This Mac (erről a Macről) szekció is megerősíti, hogy ez egy eddig ki nem adott, novemberre tervezett MacBook Pro modell. Viszont nem olyan biztos, hogy az alapmodellről van szó, hiszen 16 giga memória van a gépben, nem pedig 8, bár korábban hallottuk már, hogy az Apple követi a trendeket (a Windows 11 Copilot funkciójához is 16 GB RAM kell), és nem fognak fukarkodni a memóriával. Ezt leszámítva a készülék eléggé hasonló az M3-as MacBook Pro-hoz: a kijelző típusa is megegyezik, úgyhogy maximum csak a chipben rejlő lehetőségek miatt lehetne érdemes erre váltani…

A Twitteren pár napja írta ShrimpApplePro, hogy a kiadatlan M4-es MacBook Pro egy privát Facebook-csoportban bukkant fel eladásra szánt tárgyként, és azt is megemlítette, hogy 200 példánnyal rendelkezik a gépből. Ebből adódóan a szivárgás talán valamelyik raktárból indulhatott ki. Korábban Mark Gurman, a Bloomberg szerkesztője azt mondta, hogy a laptopot október közepén leplezné le az Apple, és november elsején, az iPad mini 7-tel együtt adná ki a cég.

És röviden megemlítjük a 2010-es történetet: akkor az iPhone 4 szivárgott ki a dizájntól a belső alkatrészekig. Az Apple eléggé zárkózott, titkolózó cég, úgyhogy tőlük egy ilyen szivárgás eléggé komoly…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu