Mi történt volna a Blizzarddal, ha nem vásárolja fel őket a Microsoft? A cég volt elnöke válaszol!

Mike Ybarra, aki korábban a Blizzard Entertainment élén állt, kifejtette egy könyvben, hogy mi lett volna, ha a Microsoft nem kebelezte volna be az Activision Blizzard Kinget.

 

Már többször is említést tettünk Jason Schreier, a Bloomberg szerkesztőjének könyvéről, ami a Play Nice: The Rise, Fall, and Future of Blizzard Entertainment nevet kapta. Ebben Schreier alaposan feldolgozza a cég múltját, és itt megemlíti Ybarra meg nem valósult terveit, ugyanis távozott a cégtől. Merész elképzelései voltak, de úgy érezzük, hogy ezekbe az Activision, a cég másik fele biztosan beleavatkozott volna…

Ybarra a Diablo IV-be és az Overwatch 2-be nyúlt volna bele. A Diablo IV-nél visszavágta volna a mikrotranzakciókat, az Overwatch pedig rebooton esett volna át. Ezekről több részletet nem hallottunk, így talán csak Ybarra saját ötlete volt mindez. Ez azért nehéz küzdelem lett volna számára, hiszen a kozmetikus boltból a Blizzard az Overwatchon keresztül több mint 150 millió dollárt húzott be, és nem biztos, hogy az Overwatch rebootja nagy sikert aratott volna, ugyanis az első rész után a második is lényegében az volt, és „a kettesbe” sokan sok időt és pénzt öltek.

Ybarra nem volt valami népszerű a Blizzardon belül, amikor 2021-ben őt léptették elő elnökké. Sok alkalmazottat felidegesített 2023 februárjában, amikor is leállította a távmunka lehetőségét (holott éveken keresztül ez biztosított volt!), de a live service modelltől való eltávolodás a hardcore, veterán rajongóknál jó pontokat szerzett volna neki, ám bele sem merünk gondolni, hogy a fejlesztők mit gondoltak volna róla, ha ezt az áttervezésre vonatkozó munkát végül valóban el kellett volna végezniük.

Az Overwatch esetében talán nem is kellene a reboot, csak a tonnányi mikrotranzakciót kellene kivenni. Ez viszont fenntarthatatlanná tenné a free-to-play modellt, és láthattuk a Concorddal, hogy a fizetős módszer nem biztos, hogy beválna nekik.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu