A Gladiátor 2 játékideje rövidebb, mint az eredeti, de Ridley Scott szerint ez az egyik legjobb alkotása

MOZI HÍREK – Ridley Scott Gladiátor II epikus filmjének hivatalos játékideje most már ismert, és bár a rendező egyik leghosszabb alkotása, mégis hét perccel rövidebb, mint az eredeti Gladiátor, amelyben Russell Crowe és Joaquin Phoenix játszottak főszerepet. A folytatás bemutatója egy hónap múlva várható a mozikban, de Scott már utalt rá, hogy akár trilógiává is bővítheti a sorozatot.

 

A Slash Film szerint a Gladiátor II 148 perces, azaz 2 óra és 28 perc hosszú lesz, ami rövidebb az 2000-es Gladiátornál, amely 2 óra 35 percig tartott. Scott leghosszabb filmje a 2023-as Napóleon, amelynek mozis változata 2 óra és 38 perc hosszú, a rendezői változata pedig további 48 perccel hosszabb, így összesen 3 óra 24 perces. Az elismert rendező híres arról, hogy szeret meghosszabbítani filmjeit a karrierje során: a Mennyei királyság (2005) 2 óra 24 perc, a Prometheus (2012) 2 óra 4 perc, az Alien (1979) 1 óra 57 perc, míg a Szárnyas fejvadász (1982) 1 óra 57 perc hosszú.

Az Empire magazinnak adott interjújában Scott így nyilatkozott a Gladiátor II-ről: „Ez a legjobb dolog, amit valaha készítettem.” A rendező azt is elárulta, hogy a film a legnagyobb akciójelenettel fog kezdődni, amit valaha készített: „A filmet a legnagyobb akciójelenettel kezdjük, amit valaha készítettem. Még a ‘Napóleon’ nyitójeleneténél is nagyobb lesz. A közönség láthatja, ahogy Lucius egy orrszarvúval küzd meg a Kolosszeumban. Van egy orrszarvúm, ami 64 kilométer per órával tud futni, egy helyben megfordul, és mesterséges intelligencia segítségével fújtat és üvölt.”

 

Tervez-e Ridley Scott Gladiátor trilógiát?

 

A Gladiátor II sztárparádét vonultat fel, többek között Paul Mescal, Denzel Washington, Joseph Quinn és Pedro Pascal szereplésével. A film több mint két évtizeddel az első rész eseményei után játszódik. Íme a hivatalos összefoglaló:

„Évekkel azután, hogy tanúja volt Maximus hős halálának, Lucius (Mescal) kénytelen belépni a Kolosszeumba, miután hazáját meghódítják a zsarnok császárok, akik most vasmarokkal uralják Rómát. A szívében dühvel és a birodalom jövője forog kockán, Luciusnak a múltjához kell nyúlnia, hogy megtalálja az erőt és a becsületet, hogy visszaadja Róma dicsőségét népének.”

A Gladiátor II-ben Lucius, aki az első filmben Lucilla fia volt, már felnőtt és vonakodva lép elő hőssé. Útja során találkozik különféle erkölcsileg kérdéses karakterekkel, köztük Denzel Washington Macrinusával, aki befolyásos háttérhatalmi szereplő.

A Paramount Pictures egy promóciós anyagot is kiadott, amelyben a díjnyertes színész azt nyilatkozza a filmről: „Ez a legnagyobb film, amin valaha dolgoztam. Hatalmas! Cecil B. DeMille szteroidokon!” Scott a Variety-nek adott interjújában elmondta, hogy Washington karaktere, Macrinus egy fegyverkereskedő, aki Európa seregeit látja el élelemmel, borral és olajjal, acélt gyárt, lándzsákat, fegyvereket, ágyúkat és katapultokat készít. „Ő egy nagyon gazdag ember. Nem versenylovakat tart, hanem gladiátorokat. Gyönyörű. Van egy aranyozott Ferrarija. Szereztem neki egy aranyozott harci szekeret.”

A Gladiátor II 2024. november 22-én kerül bemutatásra az Egyesült Államokban.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu