Baldur’s Gate 3: a Larian rossz szemmel nézi a gyűjtői kiadást skalpolókat!

Néhány éve a PlayStation 5 és az Xbox Series kapcsán láthattuk, hogy a vagyonosabb emberek mások kétségbe esett keresésén próbáltak megtollasodni, de most már a játékok esetében láthatjuk ezt…?

 

A skalpolókkal talán mi is összefuthattunk már. Tegyük fel, hogy van egy keresett termék. Ezt lehet, hogy már felvásárolták előlünk, mire mi magunk szeretnék venni belőle egyet. Erre aztán azt láthatjuk, hogy valamelyik e-kereskedelmi felületen felbukkant mégis, de az eredeti ár akár többszöröséért. Na, ilyesmi évekkel ezelőtt a kurrens-gen konzolok esetében nagyon is gyakori volt, ugyanis akkor az ellátási láncokban felmerülő hiányosságok miatt a kereslet és a kínálat között egyáltalán nem volt ott a megfelelő egyensúly.

Michael Douse, a Larian kiadásért felelős igazgatója a Twitteren fejezte ki nemtetszését aziránt, hogy ezúttal a Baldur’s Gate 3 gyűjtői kiadására szálltak rá a skalpolók: „Ember, hogy én mennyire gyűlölöm a skaopolókat. Értem, hogyan működik az árucikk, de ez a gyűjtői kiadás nem áru, hanem arra tervezték, hogy valakit boldoggá tegyen, nem pedig gazdaggá. Ha azért veszed meg, hogy kereskedj vele, akkor csak elszomorítasz valakit.”

A mellékelt képen azt is láthatjuk, hogy az Egyesült Királyságban valaki mennyit próbál kaszálni a gyűjtői kiadáson. A Baldur’s Gate 3 Collector Edition nála 2900 angol font, ami kb. 1 millió 389 ezer forintnak felel meg! Vannak olyan hirdetések, amiben a játék és a DLC nincsenek ott. Elképesztő, hogy egyesek mennyire nem képesek megmaradni a fenekükön. Ehhez képest a Larian egy másik kiadással sokkal életszerűbb megközelítést alkalmazott, és ebből sokan komoly leckét vehetnének.

A Baldur’s Gate 3 Deluxe Edition hullámokban volt elérhető, és a mai napig elérhető a Larian weboldalán. Ezzel bár nem kapjuk meg a gyűjtői kiadás kézzel fogható bónuszait, de jelenleg ez az egyetlen mód arra, hogy lemezes példányban kaparintsuk meg a Larian nagy sikerű játékát…

Forrás: TheGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu