Jelentősen olcsóbban vehetjük majd meg a budget Apple Vision Pro-t?

TECH HÍREK – Az új pletykák szerint a cupertinói vállalat több módon is csökkenteni tudja az AR-headset ollcsóbb kiadásának árát, de ehhez több kompromisszumot kell kötniük.

 

Az Apple Vision Pro utódja valószínűleg 2025 második felében, vagy 2026-ban fog megjelenni az új M5 chipsettel, illetve nem marad ki belőle a generatív (tartalomalkotásra képes) mesterséges intelligencia sem, hogy még jobb felhasználói élményt biztosítson. Csakhogy, hasonlóan a 3500 dollár alapárú modellhez képest, nem fog ez sem hatalmas közönséget tudni megszólítani az ár miatt, és feltehetőleg ez az utód is legalább 3500 dollár lesz, ha nem több.

Erről az Apple is tud, és ezért igyekszik jövőre egy olcsóbb modellt is a piacra dobni. Ebben nem lesz két, 4K felbontású micro-OLED panel, és z lehet az egyik terület, ahol a cupertinói cég csökkenthet az áron. Korábban az Apple a Japan Display-től kapott mintaterméket 1500 PPI pixelsűrűséggel, ami messze van az Apple Vision Pro 3386 PPI-jétől. A Japan Display kijelzőjének specifikációi nem lettek részletezve Mark Gurman, a Bloomberg szerkesztőjének Power On hírlevelében, de ő becsült egy árat, amennyiért kapható lehet az olcsóbb headset:

„Amint arról már beszámoltam, a Vision Products Group legalább négy új eszközön dolgozik. Várakozásaim szerint már jövőre érkezik egy alacsonyabb kategóriájú Vision headset, amelyet 2026-ban egy második generációs, gyorsabb chipet tartalmazó Vision Pro követ. Az alsó kategóriás modell körülbelül 2000 dollár lenne, és valószínűleg gyengébb processzort és olcsóbb anyagokat használna. Hiányozna belőle az EyeSight, egy olyan különleges funkció, amely a felhasználó szemét mutatja a headset külső oldalán. Az alacsonyabb árral az Apple arra számít, hogy a készülék eladásai legalább kétszer akkorák lesznek mint a Vision Proé. De ez nem mond sokat,” írta Gurman.

Az olcsóbb modellben valószínűleg az A18 Pro chipset lenne, aminek többmagos teljesítménye hasonló lenne az M1-éhez, és mivel az M2 nem sokkal gyorsabb az M1-nél, logikus választás lehet. Majd kiderül, hogy mi lesz ebből igaz.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu