A PS5 Pro az Amazon legkelendőbb konzolja jelenleg

Bár a PS5 Pro megjelenése még egy hónapra van, az Amazon előrendelések azt mutatják, hogy az új konzol iránti kereslet meglehetősen erős. A PS5 Pro 700 dolláros (Magyarországon: 329.990 Ft) ára széles körben kritikákat váltott ki, amikor először bejelentették, de a generáció közepén megjelenő, frissített rendszer meglepő módon jelenleg az Amazon eladási listájának élén áll a konzolok kategóriájában.

 

A Sony 9 perces technikai bemutatója a PS5 Pro-ról sok érdekes információt fedett fel a gépről, például a jelentősen fejlesztett GPU-ról és az AI-alapú PlayStation Spectral Super Resolution felskálázásról. Azonban a rajongókat sokkolta a bemutató végén villanó „$699.99” árcédula, amely egy addig példátlan árpont volt konzolok esetében. Sokan előre jelezték, hogy a PS5 Pro magas ára nehéz eladássá teszi majd a konzolt, még azoknak a keményvonalas PlayStation-rajongóknak is, akiknek a konzolt célozták.

Ennek ellenére a PS5 Pro iránti jelenlegi kereslet más képet mutat. A PS5 Pro kéthetes, PlayStation Direct exkluzív előrendelési időszaka a múlt héten ért véget, és a frissített rendszert most már harmadik fél kiskereskedőinél is elő lehet rendelni. Az Amazon amerikai áruházában a PS5 Pro előrendelései az eladási lista 7. helyére emelkedtek a „Video Games” kategóriában. Ez azt jelenti, hogy a PS5 Pro jelenleg az Amazon legkelendőbb konzolja, ami meglepő fordulat, figyelembe véve az egy hónappal ezelőtti árcédulával kapcsolatos aggodalmakat.

 

A PS5 Pro vezeti az Amazon konzoleladási listáit

 

Az Amazon előrendelési eladásai önmagukban talán nem elegendőek ahhoz, hogy a PS5 Pro-t egyértelmű sikernek nyilvánítsuk, de figyelembe kell venni, hogy az Amazon a világ legnagyobb e-kereskedelmi platformja. Ezért, még ha a PS5 Pro Amazon rangsorolása nem is a végleges jele a sikernek, mégis érvényes mutató a keresletre. Más nagy kiskereskedők, mint például a GameStop, szintén elfogadják a PS5 Pro előrendeléseit, így érdekes lesz látni, hogy hasonló keresleti minták figyelhetők-e meg ezeken a piacokon is.

Másrészt, a PlayStation Direct-en több nappal az élő rendelési lehetőség után is elérhetők maradtak a PS5 Pro előrendelések, és a szkeptikusok erre hivatkozhatnak az Amazon egészséges keresletével szemben. Azóta azonban a Sony sokkal több információt mutatott be a PS5 Pro képességeiről, különösen a konzol lenyűgöző vizuális fejlesztéseiről olyan játékokban, mint a Final Fantasy 7 Rebirth, F1 24, Hogwarts Legacy és még sok más. Így nem meglepő, hogy sok játékos meggondolta magát a PS5 Pro-val kapcsolatban, és amint elérhetővé vált az Amazonon, gyorsan megvásárolta.

Forrás: GameRant 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu