Kicsoda Magpie, vagyis Szarka, és miért fontos, hogy felbukkant A Pingvinben?!

MOZI HÍREK – Magpie, vagyis a Szarka hírhedt Batman-gonosztevő, aki nem először tűnik fel a képernyőn. Miben más A pingvinben látott változat és milyen jövője lehet a karakternek?

 

 

A Pingvin egy újabb Batman-gonoszt mutatott be Matt Reeves Gotham Cityjében. Magpie, vagyis a Szarka kisebb név a Batman gonosztevői között. Biztosan nem tartozik a híres főgonoszai közé, mint a Madárijesztő vagy Kétarc; sem „Gotham City szirénjei”, a Batman-univerzum három női ellenlábasa közé, akik ugyebár a Macskanő, Poison Ivy és Harley Quinn. Mégis Szarka, akit Marié Botha alakít A pingvinben, tökéletesen illik az epikus bűnügyi sagába, folytatva azt a trendet is, hogy olyan Batman-adaptációkban is megjelenik, amelyekben nem szerepel a főhős.

 

Kicsoda Magpie és hol láthattuk korábban?

 

Magpie, mint említettük, egy kevésbé ismert Batman-gonosztevő. Eredeti nevén Margaret Pye, egy ügyes ékszertolvaj, aki madarakról elnevezett ékszereket lop, és csapdákat hagy maga után. Első megjelenése a „The Man of Steel” #3-ban volt 1986-ban, ahol Superman és Batman közösen győzték le.

Magpie karaktere azóta több adaptációban is feltűnt. Először a rövid életű Beware the Batman animációs sorozatban láthattuk, ahol érdekes módon a karaktere Macskanő egyes jellegzetességeivel egészült ki. Élőszereplős produkciókban is feltűnt. A Fox Gotham-szériájában egyetlen epizódban szerepelt Sarah Schenkkan alakításában. Legtöbbet a Batwoman sorozatban találkozhattunk vele Rachel Matthews, ahol némileg árnyaltabban mutatják be a karakterét.

Marié Botha alakítja Magpie szerepét A pingvinben. Ez a harmadik feltűnése – egyben a harmadik alkalom, hogy olyan Batman tévésorozatban szerepel, amelyben nem Batman a főszereplő. Ez sokat elárul a karakter státuszáról. Ő is része a gazemberek galériájának, de nem elég nagy szám ahhoz, hogy filmes megjelenést érdemeljen.

 

Miért volt jó választás A Pingvinhez?

 

Habár Magpie talán nem tartozik a nagy Batman-gonoszok közé, A Pingvinhez tökéletesen illik. Lehetővé teszi a sorozat íróinak, hogy a DC Comics világából merítsenek, így egy felismerhető nevet kapnak a világ lakói, miközben nem a főgonoszok felső kategóriájából merítenek. A Pingvin kibővíti Batman univerzumának bűnözői rétegét. Ez nem a szupergonoszok világa, hanem maffiózóké, drogdílereké és tolvajoké.

Emiatt Magpie tökéletesen illik ebbe a világba, hiszen segít Gotham City történetének gyarapításában, miközben nem töri meg a sorozat által kialakított szilárd valóságérzetet.

Magpie szintén „szupergonosz”, de földhözragadt. Lényegében csak egy tolvaj egy jelmezes trükkel, ami megkönnyíti a beilleszkedését abba a földhözragadt esztétikába, amit Matt Reeves a Gotham számára megszabott. Ironikus módon, mivel egy alacsony szintű ékszertolvaj, jobban beleillik ebbe a Gothambe, mint az olyan fantasztikus gonosztevők, mint Poison Ivy, pláne az olyan giccsesebb gonosztevők, mint Kétarc.

Nem valószínű, hogy Magpie felbukkan a Batman 2-ben, vagy hogy A Pingvinen túlmutató szerepet kap, a szerepeltetése szép utalás a DC Comics gazdag világára. Emellett izgalmas pillantás a jövőre nézve is. Magpie megmutatja, hogy Gotham alvilágának még rengeteg izgalmas neve van, akik feltűnhetnek egy ilyen, földhözragadtabb interpretációban.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu