Silent Hill 2 Remake: az engine szaggatása itt is felbukkan PC-n! [VIDEO]

A Bloober Team játéka sem úszta meg az Epic Games technológiájában oly gyakran látott hibát, és ezen bizony Tim Sweeney-éknek dolgoznia kell!

 

A Digital Foundry egy mélyebb elemzést készített az egy hete megjelent Silent Hill 2 Remake PC portjáról, ami bár vizuálisan képes egy kellően erős konfigon jobbat felmutatni a PlayStation 5 verziónál, a játék továbbra is szaggat a PC-n. A PC-seknek a sugárkövetés (ray tracing = RT) sem maradt ki, ami a dinamikus vizuális skálázáshoz hozzá tudott járulni (ez PlayStation 5-ön nem megy). Egy klikkel lehet hardveralapú RT-t kapni, és például az Nvidia DLSS felskálázó támogatásával eléggé eltérő látványt kaphatunk PC-n mint konzolon.

A jelenetek, illetve a vászonos objektumok megtekintése során a frame rate lemegy 30 FPS-re, amivel a mozgás és az élmény kellemetlennek és bugosnak fest. Az Unreal Engine 5 Lumen technológiájának hardveres implementációja nem valami kifinomult, ugyanis a fű textúrája gyakran villódzik, és ez a tükröződésekben is néhol megfigyelhető. A legnagyobb vizuális hiba mégis a szaggatás: a frame rate néha hirtelen bezuhan, és ez bizony az Unreal Engine 5 sara.

Nincs shader-kompilációs akadozás; inkább a játékban megjelenő objektumok be- és kirakodása miatt van traverzális szaggatás. Ez engine-nel kapcsolatos probléma, ugyanis az Epic Games még a saját játékában, a Fortnite-ban sem tudta megszüntetni ezt a hibát, ami tehát több éve velünk levő probléma. Vannak kisebb, de még mindig megfigyelhető hibák, amikhez a rajongói modok nyújthatnak megoldást, de ezek a nagyobb, jelentősebb problémákat nem tudják megszüntetni.

Tehát a port viszonylag jó lett, de lehetett volna jobb is, és az Unreal Engine 5-nek még lenne hová fejlődnie. Ezek után félünk attól, hogy mégis mi fog kialakulni az Unreal Engine 6-ból, ugyanis ezzel akar metaverzumot csinálni az Epic Games, és ehhez fog kapcsolódni a Disney állandónak remélt világa (erről tegnap szó volt).

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu