The Legend of Heroes: Trails through Daybreak II: mikor érkezik nyugatra? [VIDEO]

A franchise ezen része Ázsiában egy kis ideje már elérhető, de a hivatalos nyugati rajtra még kell egy kis idő a NIS Americának.

 

Calvard lakosait már nem fenyegeti őket az Almata maffiaszervezet, és visszatértek békés életükhöz. Ám egy nap egy titokzatos bíborvörös fenevaddal kapcsolatos sokkoló gyilkosságsorozat ismét mozgásba hozza a sors kerekét. Különböző frakciók lendülnek akcióba – mind azok, akik a törvényt betartva próbálják feltárni az igazságot, mind azok, akik minden új fejleményből, ahol csak lehet, hasznot akarnak húzni, legyen az bármilyen baljóslatú is. Miközben a káosz ismét a láthatáron van, Van Arkride, a spriggan váratlan látogatót kap, ami saját nyomozását indítja el. Ki áll a gyilkosságok mögött, és mi a céljuk?

A Septiai naptár 1209. évében az Almata által jelentett fenyegetés elmúlt. Calvardra végre visszatért a béke, és egy ideig ez a béke zavartalan – egészen addig, amíg egy ismeretlen támadó le nem mészárol egy CID különleges egységet. Miközben a hatóságok a helyzet megfékezésén fáradoznak, a bűnözői erők megragadják az alkalmat, hogy saját lépéseket tegyenek. Eközben egy Van Arkride nevű spriggan saját nyomozásba kezd egy váratlan látogató ösztönzésére. Ki lehet a felelős ezért a mészárlásért? Mi volt a céljuk? És hogyan kapcsolódik mindez Agnesnek a nyolcadik Genezis kereséséhez? Egy bíborvörös fenevad üvöltése; véletlen találkozás egy fiúval és egy lánnyal, akik mindketten egy titokzatos kutatásba keveredtek: ezek azok a körülmények, amelyek az Arkride Solutionst a sors nyomába csalják.

A játék az előző játékban bevezetett mezei és parancsnoki csaták közötti zökkenőmentes átmenetre épül új mechanikákkal, amelyek mindkettőben használhatók. A Cross Charge és az EX Chain kombómechanika használatának elsajátítása elsöprő tűzerőt biztosíthat az ellenfelek ellen. Ha egy mezei csata során tökéletesen megúszunk egy ellenséges támadást, megjelenik a Cross Charge ikon. A megfelelő gomb megnyomása, amíg az ikon a képernyőn van, egy másik csapattagot cserél be, aki ezzel egyidejűleg egy erősebb támadást hajt végre az ellenfelen. Bónuszként a becserélt csapattag egy ideig fokozott támadóerővel rendelkezik. Az EX Chainek bizonyos feltételek teljesítésével aktiválhatók a parancsnoki csaták során. Amint ezek a feltételek teljesülnek, egy elkábított ellenség elleni craft vagy normál támadás használata automatikusan aktivál egy EX Chaint. Ez lehetővé teszi, hogy az SCLM aktivált SCLM-mel rendelkező csapattagok egyidejűleg támadást indíthassanak, amely a közelben lévő ellenségekre is hatással lesz hatalmas sebzést okozva.

Van és társai nem mindig együtt utaznak a Trails through Daybreak II eseményei során. Időnként a csoport egy része szétválhat, hogy Calvard különböző területein egyidejűleg különböző feladatokat lásson el. Emiatt minden egyes felvonás több fejezetet tartalmaz, amelyeket tetszőleges sorrendben játszhatunk le. Haladjunk előre a történetben az általunk választott sorrendben. Minden fejezetben más-más karakterek szerepelnek, akiknek a felvonás történetének az ő oldalát látjuk. Ha befejeztük a kiválasztott fejezetet, a következő automatikusan elindul. Bizonyos fejezetek olyan küldetéseket tartalmaznak, amelyek az adott fejezetben szereplő karakterek egyedi képességeit használják fel. Például a holo core AI, Mare közvetlen irányításával feltörhetjük az orbál hálózatot, vagy Swin segítségével csendben követhetünk egy gyanús személyt.

A játék három főbb szereplője Van Arkride (az Arkride Solutions vezetője), Agnes Claudel (az Aramis-akadémia első éves hallgatója, aki az Arkride alkalmazottja is), illetve Elaine Auclaire lesz (Calvardhoz kötődik), helyszínek tekintetében pedig Calvard köztársaságán túl egy közepes méretű város, Messeldam is megemlíthető a The Legend of Heroes: Trails through Daybreak II-ből, ami február 14-én jelenik meg PlayStation 5-re, PC-re (Steam, GOG, Epic Games Store), Nintendo Switch-re és PlayStation 4-re. Újabb játékkal bővül a februári tumultus…

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu