Utolsó befutók: még be sem mutatták az 5. évadot, de már érkezhet a 6. is?!

MOZI HÍREK – Az Utolsó befutók (Slow Horses) 5. évada csak jövőre várható, de máris megújították egy 6. évadra is az Apple TV+-on…

 

 

Az Apple TV+-nak esze ágában sincs kiszállni a kémjátszmából. A Slough House regénysorozaton alapuló Utolsó befutók (Slow Horses) a 2022-es premierje óta nagyon jól teljesít a szolgáltatáson. Így nem meglepő, hogy a platform gyorsan megújította egy 6. évadra a sikeres kémthrillert.

A Tech Radar szerint a Slow Horses-t hivatalosan is megújították a hatodik évadra, a hír pedig éppen akkor érkezett, amikor a 4. évad befejeződött az Apple TV+-on. Ez egy korai megújítást jelent a sorozat számára, mivel az 5. évadot még januárban vették fel, és valamikor 2025-ben fog debütálni.

A sorozat hatodik évadában a tervek szerint kémjeink menekülőre fogják majd.

Ugyanis Diana Taverner (Kristin Scott Thomas), az MI5 főigazgató-helyettese jóvoltából „nagy tétekkel járó bosszúhadjáratba” keverednek. A hatodik évad Mick Herron Joe Country és Slough House című regénysorozatának hatodik és hetedik könyvéből merít majd ihletet. Eddig minden évadban egyenként hat epizód ment le.

 

Az Utolsó befutók az Apple TV+ díjnyertes sorozata

 

Az Utolsó befutók nagy sikert aratott az Apple TV+-on. A streamingszolgáltató nem adott ki megfelelő számokat a sorozatról, ám a szériai díjesélyes volt: a főszereplő Gary Oldman és színésztársa, Jack Lowden BAFTA- és Emmy-díj-jelöléseket gyűjtött be, míg Oldman Golden Globe-jelölést is kapott a munkájáért. A sorozat legjelentősebb győzelmét az írói munkáért kapta: Will Smith Primetime Emmy-díjat kapott a sorozatban végzett munkájáért. A sorozatot idén Primetime Emmy-díjra is jelölték a Kiváló drámai sorozat kategóriában.

A kritikák is figyelemre méltóan egységesek a szériáról. A Rotten Tomatoes-on 95 százalékos „friss” értékelést kapott. Mind a négy évad friss pontszámmal rendelkezik az oldalon, a 2. és a 4. évad 100 százalékot ért el, míg az 1. és a 3. évad 95, illetve 98 százalékot. A honlapon a konszenzus így szól: „Az Utolsó befutók felfrissíti a kémkedés műfaját azzal, hogy hagyja, hogy a szimatolók csapata bumfordi legyen, Gary Oldman pedig mesterkurzust ad az erélyes tekintélyből”.

A Slow Horses egy csapat kibukott MI5-ös ügynököt követ a Slough House-ban, egy olyan helyen, ahol olyan egyének laknak, akik megbuktak a feladatokban, de nem bocsátották el őket alkalmatlanságuk miatt. A Slough House-ba beosztottaknak olyan nem túl izgalmas munkákat kell végezniük, mint a papírtologatás, miközben el kell viselniük főnökük, Jackson Lamb (Oldman) verbális szurkálódásait. Bár a Slough House látszólag a legalja, a csapat mégis Nagy-Britannia legnagyobb és legveszélyesebb ügyeiben találja magát. A sorozatban Sophie Okenedo, Jonathan Pryce és Hugo Weaving is szerepel.

Forrás: Tech Radar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu