Kiderült, mikor kerül a mozikba az Until Dawn-film – félelmetesebb lesz, mint a játék?!

MOZI HÍREK – Az Until Dawn videójáték-adaptáció hivatalos megjelenési dátumot kapott, valamint igen ambiciózus célt tűzött ki magának…

 

 

A Sony Pictures bejelentette az Until Dawn filmadaptációjának megjelenési dátumát. Az Until Dawn a 2015-ös PlayStation exkluzív, azonos című horrorjáték alapján készült. Nyolc barátot követ, akik egy távoli hegyi menedékhelyen élik túl az éjszakát, miközben egy titokzatos gyilkos vadászik rájuk. A David F. Sandberg által rendezett játékfilm jövő tavasszal, 2025. április 25-én érkezik a mozikba.

A drámai horrorjátékot eredetileg a Supermassive Games készítette és a Sony Computer Entertainment adta ki. A játékosok a nyolc fiatal felnőttet irányítják, akik a Blackwood-hegyet fedezik fel, és a túlélésért küzdenek. A játék nagy dicséretet kapott a karakterek szaftos tinidrámai történetei, lenyűgöző grafikája és magával ragadó környezete miatt. A rajongók imádták a játékban egyedülálló módon megjelenő „pillangó-effektust”. Vagyis, a döntéseink játékosként ténylegesen megváltoztatják a történet lehetséges befejezését. A meghozott döntésektől függően minden játszható karakter meghalhat, vagy éppen túlélheti a játékot. A Rolling Stone az Until Dawnt „a »válaszd ki a saját kalandodat« típusú horror csúcsának” nevezte.

2024-ben a Ballistic Moon átvette a Supermassive Games-től az Until Dawnt, de az új remake vegyes kritikákat kapott. (Nekünk például tetszett, lásd ezen a linken!) Bár új funkciókat kínált, köztük új befejezést, további, elvarratlan szálakat összekötő jeleneteket és más fejlesztéseket, néhány rajongó úgy érezte, hogy a remake felesleges volt. Úgy tűnik, a közönség sokkal fogékonyabb a mozi-adaptáció hírére, különösen a projekthez kapcsolódó nagy neveket figyelembe véve.

 

„A videójáték-filmek Sikolya” kell legyen az Until Dawn

 

Az Amikor kialszik a fény (Lights Out), az Annabelle 2 és a Shazam!-filmekből ismert David F. Sandberg rendezte a készülő videójáték-adaptációt. Eközben a horrorlegenda Gary Dauberman (It, Annabelle) írta a forgatókönyv legújabb változatát. Az eredeti vázlatot Blair Butler írta, aki a 2022-es A meghívást (The Invitation) is jegyzi. A producer a PlayStation Productions, akik az HBO The Last of Us és a Sony 2022 Uncharted-filmje mögött állnak.

Az Until Dawn folytatja az utóbbi idők trendjét, közvetlenül azután, hogy az Amazon idén a Fallout sikerével újabb lendületet adott a videójáték-adaptációknak.

Az Until Dawn R-besorolású, és a forrásanyaghoz hasonlóan a hírek szerint nagyot akar alkotni a horror műfajában. Számos horrorfilmre és videójátékra utalhat a játék. Érdekes lesz látni, hogy a filmkészítők hogyan építik be a játék jellegzetes interaktív elbeszélő funkcióját a film történetébe. A rendező korábbi nyilatkozatai szerint a céljuk minden téren felülmúlni a játékot, illetve, hogy „még ijesztőbb” legyen a filmváltozat…

A film főszereplői Ella Rubin és Michael Cimino, a mellékszereplők között pedig Ji-young Yoo, Belmont Cameli, Odessa A’zion, Maia Mitchell és Peter Stormare szerepel. Érdekesség, hogy Stormare korábban az eredeti játék egyik karakterének hangját is adta. Azt még nem árulták el, hogy melyik karaktereket alakítják. Az is kérdéses, hogy az írók milyen befejezést választottak a filmhez. Meglepő módon a videójáték szereplőgárdájában számos ismert hollywoodi színész szerepelt, például Hayden Panettiere és Rami Malek, de csak egy színészről erősítették meg, hogy a videójátékból átkerült az élőszereplős változatba.

Forrás: Rolling Stone, THR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu