PlayStation 5 Pro: VRR-ben nem múlja felül az alapmodellt? [VIDEO]

Ezen felül azt is hallani, hogy a Final Fantasy VII Rebirth mennyire nagy előrelépést ér el a Sony félgenerációs konzolján.

 

A Digital Foundry szerkesztői a heti podcastjükben kitértek a PlayStation 5 Pro-ra is. Az egyik szerkesztő, John Linneman kinn volt a Tokyo Game Show-n, és itt beszélt a Sony egyik emberével. Megkérdezte tőle, hogy a VRR-ben (variable refresh rate = változó képfrissítési ráta) vannak-e feljemények, és hogy megvalósulhat-e a PlayStation 5 Pro-n az LFC (low frame rate compensation = alacsony frame rate-kompenzáció).

A Sony szóvivője azt mondta, hogy a VRR-be nem nyúltak bele, így a PlayStation 5 Pro ebben ugyanazt kínálja mint az alapmodell, de a visszajelzések alapján ez a későbbiekben még változhat, ám ebben az esetben az alap PS5 is megkapná a frissítést. A legnagyobb akadály viszont a 60 Hz-es kimenet llenne, ami a jó minőségű LFC-t megakadályozza. Ezért a megjelenéskor a PlayStation 5 Pro-n a 48 és a 120 Hz közötti értékben lesz használható a VRR.

Linneman kipróbálta a rendezvényen a PlayStation 5 Pro-t, és szerinte személyesen sokkal jobban érzékelhetőek a fejlemények mint az eddig megosztott felvételeken. A Final Fantasy VII Rebirth szerinte jelentős fejlődést mutatott fel az erősebb PlayStation 5-ön, és a PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) használatával a Square Enix játékáról „lehull a piszkos lepel”, ugyanis az alap PS5-ön a Performance módban felettébb ronda volt a játék. A felskálázóval tiszta 4K-t kapunk éles képminőséggel. A Gran Turismo 7 a PSSR-rel 60 FPS-t ért el sugárkövetéses tükröződésekkel, és még csökkentett alapfelbontáson is szépnek tűnt. A 8K-s módot nem lehet leskálázni 4K-ra, de ez még változhat, így még szebb látványt kaphatunk.

A PlayStation 5 Pro november 7-én fog megjelenni 800 euróért (320 ezer forintért). Ebben nincsen benne a Blu-ray meghajtó (alapból nem rendelkezik a konzol ezzel), és a függőleges állvány is külön kapható.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu