S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl: mégsem volt lehetetlen az Xbox Series S-re optimalizálás?

A GSC Game World az eddigiekhez képest teljesen mást állít a Microsoft kurrens-gen konzoljáról, amit a redmondi cég az alapmodellnek tekint (míg az Xbox Series X-et a félgenerációs frissítésnek, bár mindkettő ugyanúgy 2020 novemberében jutott el a boltokba).

 

Az ukrán csapat korábban úgy gondolta, hogy a kisebb Xbox Series konzolon nem lehetséges a régóta várt S.T.A.L.K.E.R. 2 futtatása, de azóta pálfordulat történt, ugyanis most már azt hallani tőlük, hogy a megfelelő optimalizáció segítségével bármelyik modern játék képes futni az Xbox Series S-en. A stúdió a Windows Centralnak adott interjújában fejtette ki, hogy eleinte mission impossible kijelentéssel néztek a kis Xboxra, ugyanis úgy gondolták, hogy a játék mechanikái, illetve a konzol gyengébb specifikációi lehetetlenné tették volna a portot.

Ekkor elkezdték optimalizálni a játékot, és új funkciókat adtak az információ (konzolon belüli) streameléséhez, így a rendszertartalom összes megabájtját ki tudták használni, így végül a Zónában való kalandozás lehetségessé vált az Xbox Series S-en. Ezzel a GSC Game World fontos tapasztalatokat szerzett az optimalizálásban, ami a PC-s verziónak is nagy segítség lett, hiszen a többi modern játékhoz képest sokkal barátibb rendszerigénnyel rendelkezik.

Az Xbox Series X-en 60 FPS-sel fut a játék, de a játékmenetben néhol 55 körüli értékre lemegy, a narratív események során pedig még lejjebb, de a stúdió szerint ez nem lesz hatással az élményre. Reménykednek, hogy a megjelenés előtt, vagy azután még tudnak további finomításokat végezni. Az Xbox Series S-en a 30 FPS mellett döntöttek, és bár el tudták érni a 60 FPS-t ezen a konzolon, ez nem volt eléggé stabil számukra. A stúdió gondolkodik egy 60 FPS-es Performance módon, de nem tudják még, hogy ez mikor jön ki.

A S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl november 20-án fog megjelenni Xbox Series-re és PC-re, de az Xbox Game Pass keretein belül is elérhető lesz.

Forrás: WCCFTech, Windows Central

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu