The Apprentice: Sebastian Stan keményen visszaszólt Donald Trumpnak a kritikái miatt!

MOZI HÍREK – Sebastian Stan „képmutatónak” nevezte Donald Trumpot a The Apprentice-t illető kritikái és viselkedése kapcsán…

 

 

Alig néhány nappal az amerikai mozibemutató után (nálunk október 24-én érkezik „A Trump-sztori” alcímmel) Ali Abbasi új Donald Trump-életrajzi filmje, amelynek főszereplője az MCU-kedvenc Sebastian Stan, újabb vitát kavar. A BFI London Filmfesztiválon, ahol a The Apprentice-t bemutatták az Egyesült Királyság közönségének, Stan nyíltan kritizálta Trumpot, amiért megpróbálta cenzúrázni a filmet. Sőt, „képmutatónak” nevezte a volt elnök akcióit, mivel Trump politikai kampánya híresen sokat foglalkozott a szólásszabadság védelmének gondolatával.

Kevesebb mint három hét van hátra az amerikai elnökválasztásig, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a The Apprentice fájó téma Donald Trump számára. A film meglehetősen leleplezően tárja fel Trump hatalomra jutását és az 1970-es és 80-as évekbeli kegyetlen üzleti mogulból republikánus politikussá válását. Állítólag Trump életének néhány sebezhetőbb pillanatát is megvilágítja. Valójában a The Apprentice majdnem elbúcsúzhatott az amerikai forgalmazástól, köszönhetően Trump csapatának a cannes-i filmfesztiválon idén májusban tartott premier után küldött felszólító levelének, valószínűleg a volt elnököt nem éppen optimális fényben feltüntető jelenetek miatt.

Röviden, Trump mindent megtett, hogy megakadályozza a The Apprentice filmvászonra kerülését – és most a film főszereplőjének is van ehhez némi hozzáfűznivalója.

A The Hollywood Reporterrel beszélgetve Stan nem fogta vissza magát, hogy elítélje Trumpnak a The Apprentice-hez való hozzáállását. „Megpróbálja cenzúrázni ezt a filmet, és ugyanakkor azt állítja, hogy elismeri a szólásszabadságot… Ennél képmutatóbbat nem tudok elképzelni” – jelentette ki Stan. Abbasi korábban azt is kijelentette, hogy a The Apprentice című filmben ábrázolt események „pontosak és kétszeresen, háromszorosan, négyszeresen újságírói és jogi szempontból is ellenőrzöttek”. Mindez azt jelenti, hogy Trumpnak a film tartalmával kapcsolatos esetleges problémái csak szubjektívek, nem a tényekkel való egyet nem értésen alapulnak. Arra a kérdésre azonban, hogy a film képes volt-e befolyásolni a bizonytalan szavazókat a választások során, Stan sokkal semlegesebb választ adott.

„Nem tudom, de azt remélem, hogy az emberek, függetlenül a véleményüktől, elég kíváncsiak ahhoz, hogy megpróbáljanak mélyebbre ásni. Mert azt hiszem, olyan világban élünk, ahol olyan könnyű mindenhonnan véleményt kapni. És tudom, hogy sokan szeretik a közösségi médiát, és oda járnak információkért. Megmondják, hogy mit gondolj. Megmondják, mit kell tenned.”

 

A The Apprentice lassan indul, de még sikeressé válhat

 

Miután oly sokan próbálták megakadályozni a megjelenését, többek között olyan nagy csatornák, mint az ABC és a CBS úgy döntöttek, hogy több tervezett televíziós szpot ellenére sem adják le a The Apprentice-t, nem csoda, hogy a vitatott életrajzi film lassabban indul. A múlt hétvégén mintegy 1700 amerikai moziban bemutatott film mindössze 1,6 millió dollárt hozott a kasszáknál. Ez éppen elég volt ahhoz, hogy a legjobb tíz közé kerüljön. E számok ellenére azonban a film viszonylag pozitív kritikákat kapott. A Rotten Tomatoeson 79%-os pontszámot ért el, a kritikusok „felkavarónak”, „groteszknek” és „sötét komédiának” nevezték. Az egyik kritikus szerint:

„Trump idejében élni olyan érzés, mintha a The Apprentice-t néznénk : nevetünk, mert minden, ami ezzel a szégyentelen, kegyetlen narcisztikus alakkal kapcsolatos, abszurdnak és szürreálisnak tűnik, amíg erőszakosan eszünkbe nem jut, hogy ki – és mi – ő valójában.”

Habár ez minden bizonnyal nem kívánt mellékhatás, a The Apprentice rengeteg ingyenes reklámot kapott magától Donald Trumptól is. Ennyi ellentmondás biztosan több nézőt vonz. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy Trump mennyit hajlamos beszélni azokról a dolgokról, amelyeket nem szeret. Sőt, a Truth Social egyik posztja már össze is foglalta Trump erős érzéseit a filmmel kapcsolatban, így még több néző figyelmét hívta fel a The Apprentice-re anélkül, hogy egyetlen centet is költött volna reklámra…

Forrás: THR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu