Könnyen emulálható lesz a Nintendo Switch utódja is?

Egy pletyka szerint a nagy N az eddig bevált formulán nem nagyon kíván változtatni, így nem kizárt, hogy a Switch 2 (nem hivatalos név ez, hiszen a platform még be sem lett jelentve) is könnyen működésre bírható lesz PC-n…

 

Talán azért lépett fel idén komolyabban a Nintendo a Yuzu és a Ryujinx emulátorok ellen, mert a Switch-utód hardver is hasonló úton járhat majd, és így annak megjelenése után nem sokkal már emulálható lesz PC-n, sokkal hamarabb mint a PlayStation 5 és az Xbox Series (holott ezek is x86-64 architektúrára épülnek, és ezt igyekszik az Intel és az AMD közösen megvédeni…).

A Game Freaket ért támadás következtében rengeteg dolog szivárgott ki a Pokémon mögött álló stúdió kapcsán. Ez megerősítette, hogy a Nintendo Switch 2 kódneve Ounce, és a Centro Leaks szerint a ROM formátum és az eszközök mind megegyeznek a jelenleg használtakkal, ám a titkosítási kulcsok csak a Nintendo számára lesznek ismertek. Épp emiatt történt az, hogy bár már több mint hét és fél éve, hogy a Switch megjelent, és már több éve futott a két emulátor, a nagy N leállíttatta mind a Yuzu, mind a Ryujinx fejlesztését. (Bár az indoklás nem mindig állja meg a helyét: aki megvesz egy játékot, majd PC-n emulálja azt, hiába tölti le kalózformátumban, biztonsági másolatként játszhatja azt törvényesen is…)

A Switch utódjáról még mindig nem sokat tudunk hivatalosan. A Nintendo ha követné a Switch menetrendjét, akkor kb. a jövő héten már be is kellene mutatnia a platformot, ugyanis a Switch 2016 októberében lett leleplezve, majd 2017 márciusától volt kapható. A nagy N korábban már kijelentette, hogy ezúttal nem szeretne készlethiányt, és talán most előre felkészül egy nagyobb készlettel. Hallottunk azt is, hogy 2025 első negyedéve helyett csak a másodikban, tehát csak áprilistól lesz kapható.

De mindez nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu