Kooperatív FPS a Control univerzumában?! Jön az FBC: Firebreak, íme az előzetes! [VIDEO]

Az Alan Wake készítőinek új játéka, az FBC: Firebreak trailerrel jelentkezett, és a megjelenés idejéről is kaptunk némi infót…

 

 

A legutóbbi Xbox Partner Review során a Remedy Entertainment végre leleplezte az eddig Condor kódnéven ismert projektet. Végre tudjuk, hogy FBC: Firebreak lesz a címe – ezt már ismerhetitek, hiszen idén korábban regisztrálták -, és ez lesz az első multiplayer cím az Alan Wake és a Control készítőitől. A trailer és megjelenési ablak is megvan: jövőre már érkezik is.

A játékról készült első felvételekből néhány részletet megtudhattunk: kiderült, hogy egy szigorúan kooperatív first-person shooter lesz, főszereplői pedig a Federal Bureau of Control (FBC) legfeljebb három ügynöke, akikre a Control című játékból még emlékezhettek, mint a fiktív New York-i ügynökségre, amely anomáliákat tanulmányoz.

 

Milyen helyet tölt be a Firebreak a Control-univerzumban?

 

A Remedy szerint az FBC: Firebreak nem DLC a Controlhoz, és nem is a Control folytatása – ezt Mike Kayatta, a játék igazgatója tette egyértelművé az Xbox Wire-on közzétett bejegyzésében. „Azt hiszem, mondhatnánk, hogy ez egy spin-off, de a szó pozitív értelmében” – mondta. Emellett egy új játékról van szó, amely bővíti a „Remedy Connected Universe”-t. A cég megjegyezte, hogy „ez az első többjátékos projekt” a stúdiótól, és a játékot folyamatosan tervezik bővíteni tartalommal.

 

 

FBC: Firebreak

 

 

A Firebreak középpontjában egy különleges egység áll, amelyet arra terveztek, hogy reagáljon egy olyan kritikus esetre, mint amilyen a mostani is.

Az FBC központját olyan erők támadják, amelyek a hozzánk hasonló hétköznapi halandók számára felfoghatatlanok. A problémára pedig a háború utáni fegyverek és a kerti törpék jelentik a választ.

A trailerrel a Remedy Entertainment a megszokottól távol álló, vertikális akcióval, karakterképességekkel és némi humorral is megspékelt játékmenetet leplezett le. Ha az FBC: Firebreak elnyerte a tetszésedet, akkor örömmel fogod tudni, hogy már felteheted a Steam kívánságlistádra. A Remedy megjegyzi, hogy „további egyjátékos játékok is fejlesztés alatt állnak, és fantasztikusak lesznek”. Mi pedig természetesen hiszünk nekik, hiszen ők a Remedy.

A cím várhatóan valamikor 2025-ben, egyelőre nem pontosított időpontban lesz elérhető PC-re (Steam és Epic Games Store), Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re. Sőt, a készítők azt is elárulták, hogy a Game Pass és a PS Plus Extra és Premium szolgáltatásokon is megjelenik majd. A Remedy a jövőben a legendás Max Payne 1 és 2 remake-jeit; valamint a Control 2-t is kiadja majd. Egy másik multiplayer-cím is fejlesztés alatt állt „Kestrel” néven, de májusban bejelentették annak törlését.

Forrás: Xbox Wire, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu