A Silent Hill 2 Remake óriási siker, és lehet, hogy több klasszikus is újjáéled a jövőben!

A Silent Hill 2 Remake készítői elismerték, hogy szívesen készítenének újabb remake-eket vagy akár teljesen új játékokat is a Konami túlélőhorror sorozatából, de ehhez a Konami engedélyére van szükségük.

 

Több mint 20 év telt el az eredeti Silent Hill 2 megjelenése óta, és annak idején szinte senki sem gondolta volna, hogy két évtizeddel később egy ennyire teljes és hű remake-et élvezhetünk majd Konami túlélőhorror játékából. A fejlesztést végző Bloober Team ezzel koronázta meg magát, hiszen ez az eddigi legfontosabb munkájuk. A Silent Hill 2 Remake a lengyel csapat legnagyobb sikere lett. Azonban a stúdió sorsa megváltozott, mivel most nyitottak arra, hogy több ikonikus epizódot is kiadjanak a sorozatból.

Ezzel kapcsolatban a Silent Hill 2 Remake rendezője és producere, Wojciech Piejko, az IGN-nek adott interjújában beszélt a jövőbeli tervekről. Kérdéseket kapott arról, hogy készítenének-e további remake-eket a Konami ikonikus horrorfranchise-ából, és a válasza alapján még egy új cím fejlesztésére is nyitottak lennének. „Azt hiszem, mindig nyitottak vagyunk. Ha tetszik a lehetőség, élünk vele” – vallotta be a lengyel alkotó.

Úgy véli, hogy az ilyen lehetőségeket nem lehet elszalasztani. „Vannak lehetőségek, amelyeket meg kell ragadni. Mint a Silent Hill 2 esetében, újra megalkothatjuk a legendát. Szóval igen, azt hiszem, bármi lehetséges” – tette hozzá. A Bloober Team tehát a legjobb jelölt lehet arra, hogy folytassa az ikonikus művek remake-elését, bár az igazság az, hogy kreatív szabadságot is érdemelnének ahhoz, hogy egy teljesen új videojátékot fejlesszenek a Konami franchise-ból.

 

A Silent Hill 2 Remake több mint 1 millió példányban kelt el

 

Néhány nappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy a Silent Hill 2 Remake több mint 1 millió példányt értékesített mindössze három nappal a megjelenése után, ami azonnali sikert hozott a Konaminak és a Bloober Team-nek. A játékosok véleménye is rendkívül pozitív, hiszen a Steam-en „Rendkívül pozitív” minősítést kapott, a vélemények 95%-a kedvező. Összehasonlítva az eredeti játékkal, a Silent Hill 2 (2001) egy hónap alatt érte el az 1 milliós eladási határt, amit az új remake gyorsan túlszárnyalt.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu