Az Assassin’s Creed Shadows szobor „érzéketlen” dizájnja miatt felháborodtak a rajongók – az alkotók visszavonták

Az Assassin’s Creed Shadows gyűjtői szobor gyártója bejelentette, hogy átdolgozza az egyetlen lábon álló torii kaput ábrázoló dizájnt, miután a rajongók felháborodtak annak „érzéketlensége” miatt. A kapu ugyanis nagy hasonlóságot mutat a Nagaszakit ért atomtámadás egyik emlékművével.

 

Az Assassin’s Creed Shadows miniatúra gyártója, amely Yasuke-t és Naoe-t ábrázolja, bejelentette, hogy „újragondolja” a gyűjthető tárgy dizájnját, miután visszajelzést kapott az eredeti „érzéketlen dizájnról”.

A PureArts szeptemberben mutatta be a szobrot, amely első látásra ártalmatlannak tűnt: Funko-szerű figurák Yasuke-ról és Naoe-ról, az Assassin’s Creed Shadows főszereplőiről, egy részleges torii kapu mellett pózolva.

Azonban gyorsan felhívták a figyelmet arra, hogy a gyűjtői szobor torii kapuja feltűnően hasonlít a Sannō Szentély előtt álló egylábú torii kapura, amely a Nagaszakit ért 1945-ös atomtámadás egyik maradványa. A torii fél lába épen maradt, annak ellenére, hogy kevesebb mint egy kilométerre volt a robbanás középpontjától. Ahogy elképzelhető, ez a törött kapu jelentős történelmi és kulturális értéket képvisel.

A dizájn jogos kritikáját a közösségi médiában felerősítették azok a játékosok, akik már eleve felháborodtak egy fekete férfi játszható karakterének jelenlétén egy feudális Japánban játszódó fantasy akciójátékban; a kulturális érzékenység hanyag kezelésére vonatkozó jogos aggályokat egy szélesebb, vitriolosabb felháborodás követte, amely az Ubisoft egészére irányult.

A PureArts most bejelentette, hogy a dizájnt megváltoztatják. „Nemrég egy érzéketlen dizájnt adtunk ki” – írta a cég egy X-en közzétett üzenetben. „Köszönjük, és tanultunk az elénk tárt aggályokból, elnézést kérünk az okozott károkért.”

„Miután átolvastuk és feldolgoztuk a visszajelzéseket, azonnal visszatértünk a tervezőasztalhoz, és jelenleg újragondoljuk az Assassin’s Creed Shadows Yasuke & Naoe Qlectors dizájnját. Kövessetek minket a további hírekért!”

A PureArts egy következő posztban hozzátette, hogy a már meglévő előrendeléseket nem törölték, és azok, akik már előrendeltek, hamarosan kapnak egy e-mailt további információkkal.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu