Black Myth: Wukong: már nincs messze az Xbox Series port megjelenése?

A Game Science játéka bár már két hónapja elérhető a PlayStation 5-ön és a PC-n, eddig még nem láthattuk a Microsoft konzolján, de ez hamarosan megváltozhat.

 

A kínai stúdió játéka rögtön nagy sikereket ért el, és valószínűleg az év legtöbbet eladott címei közé is beverekedte magát. A játékról már tudjuk, hogy DLC-t is kapni fog 2025 elején. Eddig viszont kimaradt az Xbox Series verzió. Hallottunk már olyan pletykákat, hogy technikai okokból (a memóriakezelésben gyengélkedik, így nem eléggé stabil), de ennek ellenkezője is felbukkant. Akármi is van, a játék még várat magára a Microsoft konzolján.

Csakhogy az észak-amerikai korhatár-besorolásért felelős bizottság, az ESRB kiértékelte a Black Myth: Wukongot az Xbox Seriesre. Érdekesség, hogy az európai megfelelőjük, a PEGI nem értékelte még a játékot a redmondiak hardverére. Ez nem biztos, hogy rövid úton megjelenéshez vezethet, de ki tudja: a Summer Game Festen a Game Science megerősítette, hogy az Xbox Series portot halasztaniuk kellett, és még ma sem biztos, hogy azért történt-e ez, mert a Sony-val a Game Science a háttérben időzített exkluzivitásra vonatkozó megállapodást kötött vagy sem. (A PlayStation kínai jelenléte erősebb az Xboxénál…)

A játékból már több mint 18 millió példányt értékesített a Game Science. Ha több platformra jelenik meg, nagyobb közönséget tud megszólítani a Black Myth: Wukong, így az Xboxosok is még tolhatnak egy nagyobbat az eredményeken, bár azért azt is hozzá kell tenni, hogy az Xbox Series értékesítései nem nagyon járnak a PlayStation 5 közelében. Ha esetleg az Xbox Game Pass szolgáltatásra is feljutna, akkor több játékost szólíthat meg, és így egyfajta második lendületet vehet a játék.

Ha esetleg három hónapra szól a Sony esetleges megállapodása, akkr legkorábban november 20-án jelenhet meg a Black Myth: Wukong az Xbox Series párosra. De még ez sem biztos, mert lehet, hogy csak 2025-ben jön a port.

Forrás: WCCFTech, ESRB

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu