Diablo 4: túl erős lett a Spiritborn karakter, veszélyezteti a játékegyensúlyt!

A Spiritborn karakterosztály a Vessel of Hatred bővítménnyel került be a Diablo IV-be, és a játékosok azóta is folyamatosan dolgoznak lenyűgöző buildeken. Egy felhasználó azonban olyan kombinációt alkotott, amely képes 235 billió sebzést okozni. Bár ez lenyűgöző, a siker nagy része olyan hibák miatt következik be, amelyek exponenciálisan növelik a támadóerőt.

 

Mekuna tartalomkészítő meglepte a Diablo IV rajongóit, amikor bemutatott egy kínai játékos által épített Spiritborn buildet, amely képes hatalmas mennyiségű sebzést okozni. Ennek oka részben egy hiba a Viscous Shield legendás tulajdonságban: ez a perk a játékosnak minden 3% maximális életerejük után 1% extra sebzést biztosít, amennyiben az életerejük pajzs formájában van jelen (elméletileg ez 33%-os maximumot jelentene egy teljes pajzzsal). A probléma az, hogy a Viscous Shield hibásan a karakter alap életerejét veszi figyelembe, nem a pajzsot, és így minden 12 életerőpont után 1% bónuszt ad. Tehát minél több életerőt használ a játékos a buildjében, annál nagyobb lesz a sebzése a Viscous Shielddel; például egy 6000 életerővel rendelkező játékos 500%-os bónuszhoz jut.

És ez még nem minden: a közösség felfedezett egy másik hibát is a jaguárral kapcsolatban. A rendszer hibásan kétszer számolja ki a 15 támadás után járó sebzésbónuszt, így a támadások sokkal erősebbek lesznek. Ehhez jön még a Spiritborn Resolve és néhány másik tulajdonság, amelyek együtt extrém mértékű sebzést okoznak. A közösség már alkalmazkodik ehhez a buildhez, de sokan attól tartanak, hogy a Blizzard javítani fogja a hibákat, és nerfelni fogja a karaktert. A fejlesztők egyelőre nem nyilatkoztak a Spiritborn jövőjével kapcsolatban.

 

A Spiritborn build annyira erős volt, hogy összeomlottak a Diablo 4 szerverei

 

Nem ez az első alkalom, hogy a játékosok súlyos hibákat találnak a Spiritborn karakterosztálynál. Néhány nappal ezelőtt beszámoltak egy Spiritborn Evade nevű buildről, amely lehetővé tette a játékosok számára, hogy emberfeletti sebességgel kitérjenek és támadjanak. A Blizzard úgy döntött, hogy megszünteti ezt a buildet, mivel az on-screen mozgások zavarokat okoztak a szervereken, ami késést és technikai problémákat eredményezett, amikor egy Spiritborn Evade lépett játékba.

Forrás: GameStar

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu