Donald Trump javasolt adói jelentősen drágíthatnák az elektronikus termékeket Amerikában!

TECH HÍREK – A Kínából importált termékek esetében hatalmas drágulás következhet be, ha az Egyesült Államok egyszer már megválasztott elnöke visszatér pozíciójáról.

 

A CTA számolt be arról, hogy miket tervez Trump, ha ismét a Fehér Házba jut. Az egyik elképzelése szerint súlyos adókat vetne rá, ami a fogyasztói piacot boríthatja alaposan fel. Ezzel szeretné az USA korábbi elnöke erősíteni a hazai gyártáson, hogy inkább az amerikai termékeket válasszák a vásárlók. Ez elősegítheti az iparosítást, de végül mégis az amerikai emberek fizetnék meg ennek az árát.

Ha nem Kínából származó termékeket vásárolnánk az Egyesült Államokban, akkor 10% tarifát kapnánk a nyakunkba. Ez a fogyasztói hardver tekintetében lehet problémás, ugyanis sok eszközt Kínában gyártanak, és a Kínából származó termékek 60%-os adót kapnának a nyakukba. A PC-s hardver esetében is jelentős drágulás következne így be. A TRW (Trade Parnership Worldwide) és a CTA szerint a mobiltelefonok, a laptopok, a konzolok és a számítógépes alkatrészek sínylenék meg, ha bevezetnék ezt a plusz adót.

A laptopok és a tabletek szerintük 46%-kal, a konzolok 40%-kal, az okostelefonok pedig 26%-kal drágulnának, és a kutatás szerint a 60%-os tarifa miatt a gyártást sok másik országba (pl. Vietnámba) vihetik át, nem pedig az Egyesült Államokba. Így visszaütne a bevezett adó, mert ezzel nem érnének el jelentősebb hazai gyártást, és a kereslet is visszaesne, ugyanis egy hirtelen (minimum) 26%-os áremelés ezt érné el. Ebből következne, hogy kevesebb adóbevétel lenne, ami a gazdaságot vetné vissza, így akár egy recesszió is bekövetkezhet.

A GPU-kre vonatkozó tarifa terve nemrég bukkant fel, miszerint a Biden-kormány visszaállítaná a Trump elnöksége alatt bevezetni kívánt, de aztán többször is elhalasztott adónemet, ami a Kínából származó GPU-kra vonatkozott, és ennek mértéke 25%-os volt. Ha Trumpot megválasztják, akkor a hardverek ára minimum 10%-kal fog fejebb kúszni, és ez még egy optimista előrejelzésnek nevezhető.

Forrás: WCCFTech, CTA

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu