Banjo-Kazooie: az Xbox egyik főnöke reagált a felettébb botrányos kommentjére!

Aaron Greenberg, az Xbox játékok marketingjéért felelős alelnöke nemrég felettébb megosztó nyilatkozatot tett (amit a közönség nem vett jó néven), és most erre reagált.

 

A Banjo-Kazooie még 1998-ban jelent meg a Nintendo 64-re. A Super Mario 64 után az N64 egy újabb remek 3D-s platformert kapott, amit a mai napig sokan szeretnek. A Rare ezután nem csoda, hogy 2000-ben már kiadta a folytatást, a Banjo-Tooie-t, ami hasonlóan jó fogadtatásnak örvendett. Ezután jött pár spin-off a game Boy Advance-on, majd 2008-ban a Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts érkezett már az Xbox 360-ra, viszont itt a jó értékelések ellenére a közönség már nem állt ki egyoldalúan a játék mellett. A Banjo franchise sosem kapott egy teljes értékű, valódi harmadik részt. (A Yooka-Laylee szellemi folytatásnak tekinthető csak.)

A Microsofté az IP, és eddig nem nagyon foglalkozott vele. A Microsoft Flight Simulator 2024 egyik rendezvényén pedig felszólalt Greenberg is. Itt volt egy olyan kérdés, hogy melyik franchise-ot látná a közönség újra aktív állapotban. Erre az egyik rajongó bemondta, hogy Banjo-Kazooie. Erre Greenberg reakciója felettébb nyers volt: „azt senki sem érdekli”. Mivel ez egy nyilvánvalóan nem bizonyítható, sőt, inkább tévesnek tekinthető állítás, nem csoda, hogy Greenbergnek a Twitteren reagálnia kellett…

 

 

@JayWood2010 azt írta, hogy Greenberg kommentje inkább szarkasztikus

mondana. Erre Greenberg ezt írta: „Így van. Abszolút tudom, hogy mennyire sokat jelent a rajongóinknak a Banjo-Kazooie. Különleges helyet foglal el a szívemben, ugyanis ezekkel a klasszikus játékokkal nőttem fel…” Tehát pontosított azon, hogy miképp értette azt, amit nyilatkozott.

A Banjo-Kazooie és a Banjo-Tooie is kapott egy HD remastert, és ezek a Rare Replay kollekcióban elérhetőek. (Ez a pakk továbbra is Xbox One-exkluzív; hol a PC port?) Banjo és Kazooie a Super Smash Bros. Ultimate-ben is felbukkant DLC karakterként. Egy harmadik részről már több pletykát hallottunk, és ezen tuti nem a Double Fine dolgozik.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu