Megint megemelik a PS5 árát – minket is érinthet a dolog?!

Az első PS5-ös áremelés Koreában 2022 augusztusában volt; akkor a Sony más régiókban is bejelentette az áremelést…

 

 

Már négy éve tart a legújabb konzolgeneráció, és világszerte sok olyan fogyasztó van, aki akár két áremelést is megtapasztalhatott a PS5 esetében. Jó néhány játékos frusztrált a készülék árának folyamatos emelkedése miatt, ami aggodalom és elégedetlenség légkörét teremtette meg a közösségben. Sokan úgy érzik, hogy a jelenlegi generációhoz való hozzáférés egyre korlátozottabbá válik. Nemrég megerősítést nyert, hogy a Sony bejelentette a PS5 áremelését Japánban, ami egyáltalán nem tetszett a japán játékosoknak.

Sajnos azonban a Stellar Blade és a Lies of P sikere után a konzolok terén egyre növekvő piacnak számító koreai játékosok lesznek azok, akiknek újabb PS5-ös áremeléssel kell szembenézniük. A Sony a PlayStation Blogon keresztül jelentette be, hogy október 24-től a PlayStation 5 újabb áremelésére készül Dél-Koreában, vagyis a japán vállalat platformja újfent drágább lesz.

A 2022-es dél-koreai áremelés globális emeléssel járt együtt, úgyhogy újfent lehetséges, hogy ez történik majd.

A cégnél tisztában vannak azzal, hogy ez egy nehéz és a játékosok számára kellemetlen döntés. Ugyanakkor a Sony kifejtette, hogy ez egy szükséges intézkedés a jelenlegi üzleti kihívások kezelésére. „A globális gazdasági helyzet közelmúltbeli ingadozásai miatt különböző üzleti nehézségek merültek fel, és kénytelenek voltunk nehéz döntéseket hozni” – mondják (a VGChartz után). Ennek ellenére azt mondják, hogy dolgozni fognak a játékosok élményének javításán. „Mindent megteszünk azért, hogy továbbra is a legjobb játékélményt nyújtsuk ügyfeleinknek, és stabil szolgáltatást tartsunk fenn”.

 

A Sony emeli a PS5 árát Koreában

 

Az első PS5-ös áremelés Koreában 2022 augusztusában volt. Akkor a Sony más régiókban, például Európában is bejelentette az emelést. Jelenleg a koreai játékosok az üzletekben azt látják, hogy a PS5 lemezes meghajtóval 748 000 wonba kerül, ami 523 eurónak (kb. 209 000 forintnak) felel meg. A digitális kiadás 598 000 won (418 euró – 167 000 Ft). Ezzel szemben a koreai megjelenéskor a PS5 lemezzel 628 000 wonba, azaz mai árfolyamon számolva 439 euróba (kb. 176 000 Ft) került. A digitális változat 498 000 won volt, ami 348,60 eurónak (nagyjából 139 000 Ft) felel meg. Ez a tendencia sajnos globális szinten is jellemző, így esélyes, hogy hamarosan Európában is emeli az árakat a Sony…

Forrás: PlayStation Blog (Dél-Korea), VGChartz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu