Silent Hill 2 Remake: óvatosan a Brookhaven-kórházzal!

A Bloober Team lassan két hete megjelent játékában van egy hiba, amivel ott ragadhatunk, és ez ugye nem valami célszerű…

 

Van egy kisebb soft lock glitch a játékban. Ez annyit jelent, hogy van egy olyan hiba, aminek következtében a játék befejezhetetlenné válik, de nem akad az ki (akkor ez egy hard lock glitch lenne). Emiatt pedig vissza kell tölteni egy korábbi elmentést. A hiba egészen pontosan a Brookhaven-kórház végén bukkan fel, és erről az Eurogamer is beszámolt részletesebben.

Amint belépünk a kórház harmadik emeletére, egy rövid jelenetet kapunk. Kitekintünk egy kis „ablakon”. Amikor visszatérünk ide, manuálisan mentenünk kell, mielőtt felmennénk a tetőre. Aztán amint átlépünk az ajtón (amin átlestünk), automatikus mentést használjunk, de ne lépjünk interakcióba a korábban használt réssel a másik oldalon, és haladjunk inkább tovább. Ennek jó indoka is van…

Ha a „rést” a másik oldalról is meglessük, akkor átteleportál minket a játék az ajtó másik oldalára, ami megakadályozza, hogy az éppen megnyitott területet felfedezzük. Így elakadunk, és ennek következtében soft lock következik be. Ha véletlenül mégis megnézzük azt, akkor töltsük vissza az automatikus mentést. Ezt viszont nem mindenki tudja megtenni (függetlenül attól, hogy PlayStation 5-ön vagy PC-n játszanak). Ezért kell igénybe vennünk a kézi elmentést, és így nem veszítünk sokat és megússzuk a kínos helyzetet.

A Silent Hill 2 Remake sem tökéletes tehát, ugyanis ez egy felettébb érdekes forgatókönyv. Ezen is látszik, hogy a Bloober Team talán nem készült fel teljesen minden forgatókönyvre a játékkal kapcsolatban, mert ez a bug mégis benn maradt a játékban, ami legkorábban csak 2025. október 8-án fog megjelenni Xbox Series-re, ugyanis egy éves időzített exkluzivitást kötött a Sony és a játékot kiadó Konami.

A Silent Hill 2 Remake-ről eddig egyetlen alkalommal hallottunk eladási eredményt, és azt közöltük is: legalább 1 millió értékesítést már elért az október 8-án megjelent túlélő horror.

Forrás: PCGamer, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu