Steam Deck: Jelentős akkumulátorjavítások érkeznek – végre hosszabb játékmenet!

A Valve tovább fogja fejleszteni a Steam Decket, és a játékosok biztosan értékelni fogják. Az akkumulátor javítása már úton van. Az ausztráliai megjelenés kapcsán a Valve egyik tervezője elmondta, hogy a különböző játékoktól függően 10-15%-os akkumulátor-élettartam növelést terveznek.

 

Emlékszel még 2022 februárjára? Ekkor mutatták be a Steam Decket, amely szinte forradalmasította a hordozható játékgépeket. A siker és a több millió eladott egység miatt olyan cégek, mint az ASUS, a Lenovo, az MSI és mások, arra kaptak ösztönzést, hogy saját gépekkel versenyezzenek a Valve-val. A Steam Deck azonban különleges valami más miatt is, ugyanis Linux alapú rendszeren fut, és a közösség által folyamatosan értékelt frissítéseket kap a szoftveréhez.

Az ausztráliai megjelenés kapcsán Yazan Aldehayyat, a Valve egyik hardvermérnöke interjút adott a Press Startnak. Ebben a beszélgetésben a Valve hordozható gépéről és a közelgő fejlesztésekről esett szó. Említették, hogy a fejlesztők keményen dolgoznak azon, hogy optimalizálják az akkumulátort még a Steam Deck LCD verziójához is, mivel az OLED változatban ez a probléma már jelentősen javult.

 

A Steam Deck akkumulátora hamarosan javulni fog

 

„Folyamatosan befektetünk még az első generációs Steam Deck LCD fejlesztésébe is. Tehát folyamatosan nyomjuk ki a szoftverfrissítéseket, firmware-frissítéseket, minden olyan fejlesztést, amit az OLED-nél elértünk, igyekszünk átvinni az LCD-re is. Ezért fog hamarosan megjelenni a SteamOS. A játékoktól és helyzetektől függően 10-15%-kal több használható akkumulátoridőre számíthatnak a felhasználók” – magyarázta. Szerinte ez az akkumulátor probléma mindig olyan terület lesz, amin folyamatosan dolgozni fognak.

„Azt gondolom, hogy az akkumulátor élettartam sosem lesz olyan dolog, amit teljesen lezárhatunk. Folyamatosan javítani fogjuk, mert úgy gondoljuk, hogy ez hatással lesz a jövőbeli modellekre is” – mondta Aldehayyat. Még jó néhány hónap van hátra, amíg több részletet tudhatunk meg a Steam Deck 2-ről és annak lehetséges megjelenéséről, de a Valve-nak először be kell fejeznie a SteamOS támogatását, ami még eltarthat egy ideig.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu