Váratlan problémát hozott magával a Nintendo Switch legújabb firmware frissítése?

A nagy N is gyakran frissíti a rendszerszoftvert a Switch számára, de ezúttal mintha a Nintendo valamit benézett volna a firmware fejlesztése során.

 

Október elején kezdett a felhasználókhoz eljutni a Nintendo Switch firmware-jének legújabb verziója. Ezzel az eddigi 18.1.0 verzió helyett a 19.0.0 lett telepíthető a kiváló eladásokat elérő, és talán a PlayStation 2 mai napig rekorder eredményeit is utolérő Switch-re. Hiába a nagyobb verziószámbeli ugrás, a japán cég egy betűt nem nyögött ki arról, hogy mégis milyen újításokat hordoz magában az új rendszerszoftver.

Viszont a Redditen sokan arra panaszkodnak, hogy az új firmware installálása óta a Nintendo Switch gyorsabban lemerül. A Yukar1n nevű felhasználó szerint az új firmware óta készenléti állapotban is meleg marad a Switch még akkor is, ha azt már órák óta nem használta. Így az az érzésünk támad, mintha a Switch továbbra is aktívan futna a kikapcsolt kijelző elenére, mert nem lép az akkumulátort kímélő módba megfelelően. Október 20-ára már tucatnyian tapasztaltak hasonlót, azaz nem egy egyszeri esetről van szó.

Sleep on Firmware 19.0.0?
byu/yukar1n inNintendoSwitch

Eleinte nem mindenki ismerte fel, hogy mi miatt nem működik úgy a nagy N hybrid platformja, ahogy addig. Volt, aki úgy gondolta, hogy megőrült, amikor a patch után az akkumulátor élettartamának csökkenését tapaszalta, ugyanis a konzol néhány nap után lemerült úgy, hogy nem is használta azt. Emiatt elkezdte mindig teljesen kikapcsolni a Switch-et, mert úgy gondolta, hogy az akksi haldokolni kezdett. Mások is leálltak a készenléti mód használatával, de ez csak akkor lehetőség, ha a konzol nincs hálózatra kötve és egy kábelen keresztül töltődik. Ha dokkra tesszük a Switch-et, kikapcsolt állapotból is készenlétibe vált.

Mások már korábban is melegedést érzékeltek (a 2022 elején felbukkant 14.0.0 firmware óta). A Nintendo hivatalosan még nem reagált az ügyre, de valami történhetett, és legalább egy hivatalos módosítási listát közölni kell a 19.0.0 rendszerszoftverhez.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu