A csomagajánlatok meghatározó szereppel bírnak a lakossági távközlési szolgáltatások terén

TECH HÍREK -Az elmúlt két évtizedben a lakossági távközlési piac szerkezete jelentősen átalakult. A magyar háztartások egyre többféle digitális eszközt használnak, már a nagyszülői korosztály is online, és az új generáció digitális nyitottsága az életvitel alapvető része. Ezt, az internetelérés iránti növekvő igényt a hazai hálózatfejlesztéseknek is támogatniuk szükséges.

 

A Yettel Magyarország a közelmúltban jelentős, több tízmilliárd forintos beruházást hajtott végre mobilhálózatának modernizálása érdekében. Az éveken átnyúló fejlesztés a végéhez közeledik, ennek eredményeképpen az országosan, lakosságra vetített 99%-os lefedettségű 4G technológia kapacitása a korábbi 2-3x-osára növekedett, és utat nyitott a legújabb, 5G-technológia bevezetésére is, amely mára közel 1 000 bázisállomáson érhető el országszerte.

A társadalom digitális felzárkózásában és a gazdaság digitális fejlődésében az internethálózat országos elérhetősége kiemelt szereppel bír, és a fejlesztéseknek köszönhetően mára a mobilhálózatok is sok esetben képesek a vezetékes internettel versenyképes minőséget biztosítani akár a háztartások, akár a vállalkozások számára.

A 2023-as Magyar Infokommunikációs Jelentés[1] szerint a háztartások 94 százaléka nem csak egyetlen távközlési szolgáltatást vesz igénybe, a legnagyobb arányban (38,1%) mind a négyet – azaz mobiltelefont, internetet, televíziót és fix vonalas telefont.

A lakossági internetelérést tehát számos esetben más, kiegészítő telekommunikációs szolgáltatásokkal együtt veszik igénybe a háztartások. A Yettel 2024. október 22-től az országosan elérhető mobilszolgáltatása és a több mint 3 millió háztartás számára elérhető otthoni internet szolgáltatása bevonásával egy új, a lakosság számára kedvező feltételeket teremtő kedvezményrendszert vezetett be, hogy ezeket a szolgáltatásokat, akár TV vagy streaming-előfizetéssel kombinálva együttesen, költségmegtakarítással használhassák.

„A közelmúltban több tízmilliárd forint beruházás keretében már szinte teljeskörűen megújítottuk mobilhálózatunkat. A 4G-hálózat kapacitása országosan ért el jelentős növekedést, míg az 5G fejlesztésekkel első körben a forgalmasabb, sűrűbben lakott területekre fókuszáltunk. Nem értünk a munka végére, a hálózati- és ügyféligényeket együttesen vizsgálva további fejlesztéseket eszközölünk az országban.”  – mondta el Mang Balázs, a Yettel Magyarország technológiai stratégiai igazgatója. – „Mindez remek alapot biztosít a Yettel Full szolgáltatáscsomag felhasználóinak a tökéletes telekommunikációs élményhez.” – tette hozzá.

Forrás: Yettel

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu