Fallout: Vault 13: két hónap után befuccsolt az első rész remake-je!

A fejlesztő szerint nem a belső viták és nem a Bethesda miatt kellett leállítani a fejlesztést, de ki tudja, hogy mi is a valóság?

 

A Fallout: Vault 13-ról korábban mi is beszámoltunk. Ez a projekt a Fallout 4-et moddolta volna át úgy, hogy az első részét dolgozza fel. Két hónapja felbukkant belőle egy elég erős demó… és most arról kell hírt adnunk, hogy a mod fejlesztését fel kellett függeszteni. A Discordon culinwino, a Fallout: Vault 13 egyik vezető fejlesztője így közölte a projekt leállását:

„Úgy döntöttünk, hogy hivatalosan felfüggesztjük a Fallout: Vault 13 fejlesztését. Nem volt könnyű döntés, de úgy gondoljuk, hogy ez a helyes lépés az utunk ezen szakaszában. Tudom, hogy ez váratlan hír lehet, és őszintén elnézést kérünk minden csalódásért, amit ez okozhat. Ki fogjuk adni a Fallout: Vault 13 teljes buildjét, amely tartalmazza az összes befejezetlen tartalmat. Lesz egy visszatekintés, amely visszatekint mindarra, amit a Fallout: Vault 13-mal elértünk, megünnepelve a csúcsokat, a tanulságokat és a szenvedélyt, ami ezt a projektet hajtotta,” írta culinwino.

Szóval lehetőséget adnak arra, hogy más modderek folytathassák a már megkezdett munkát, ami egészen becsületes lépésnek hangzik. De miért álltak le? Culinwino szerint a kiégés, a ritka, rétegképességekkel rendelkező új emberek felvétele és a régiek megtartása, továbbá a fő csapattagok életében bekövetkezett változás miatt kellett felhagyniuk a fejlesztéssel. Hozzátette, hogy egyáltalán nem belső harcok és nem a Bethesda esetleges jogi fenyegető levele miatt állították le a Fallout: Vault 13 fejlesztését.

Tehát ha valóban az van, amit culinwino mondott, akkor most az egyszer végre nem azt kell írnunk, hogy az IP tulajdonosa (sok esetben a Nintendo) miatt kellett abbahagyni az egészet, így talán most nem egy jogi fenyegetőzés miatt hagyták maguk mögött az ígéretesnek tűnő, de jelenleg befejezetlen modot. Talán valaki átveszi a munkálatokat…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu