Lesz-e évente új Steam Deck modell? A Valve válaszol!

STEAM DECK HÍREK – A Valve kisebb forradalmat robbantott ki a hordozható PC-jével (igaz, ez a Nintendo Switch nélküll nem valósult volna meg), így érdemes arra figyelni, hogy Gabe Newellék hogyan állnak hozzá a hardverükhöz.

 

A Steam Deck esetében el lehet mondani, hogy a riválisokhoz (Asus ROG Ally, Lenovo Legion Go, MSI Claw…) képest hardver tekintetében már kissé elavultnak nevezhető. Ennek ellenére a Valve kötötte az ebet a karóhoz, és csak annyit változtatott külsőre a készüléken, hogy LCD kijelző helyett OLED verzióban is meg ehet vásárolni a handheld PC-t. De mi a terv a későbbiekben?

Lawrence Yang és Yazan Aldehayyat, a Steam Deck két tervezője a reviews.org-nak adott interjújában megerősítette, hogy nem fognak évi rendszerességgel frissítéseket elvégezni a gépükön. Van, ahol ugyanis csak most válik hivatalosan elérhetővé a Valve készüléke, és akármilyen hihetetlen is, de Ausztrália valóban csak mostanában csaphat le a Steam Deckre: az előrendelések novemberben kezdődnek. Ez hatalmas meglepetés, ugyanis a Steam Deck 2022-ben jelent meg, és ennek OLED verziója tavaly novembertől kapható. „Odalenn” csak mostantól lesz elérhető az LCD és az OLED verzió egyaránt.

Lesz egy új Steam Deck modell, ez már hivatalos; ennek hardvere jóval erősebb lesz, és ennek köszönhetően sokkal több játékot futtathatunk majd rajta megfelelő felbontásban és frame rate-tel. Már most is vannak olyan kreatív elmék, akik működésre tudták bírni a World of Warcraftot is a Valve hordozható PC-jén, így még nem tudjuk, hogy pontosan mekkora potenciál is rejlik a következő generációs Steam Deckben.

„Fontos számunkra, és igyekeztünk nagyon világosan fogalmazni, hogy nem az éves ütemet csináljuk. Nem fogunk minden évben csinálni egy bumpot. Nincs rá okunk, hogy ezt tegyük. A mi szemszögünkből nézve ez nem igazán tisztességes az ügyfelekkel szemben, ha ilyen hamar előállunk valamivel, ami csak alig jobb,” mondja Yang.

Szóval ne nagyon várjunk rövid időn belül az új modellre…

Forrás: WCCFTech, Reviews.org

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu