Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii: még többet tudhatunk meg Majima Goro kalózkalandjairól!

A SEGA és a Ryu Ga Gotoku Studio még többet felfedett a Like A Dragon: Infinite Wealth melléktörténetéről (hiszen ez is egy Gaiden cím, csak ezúttal a nyugati névben nincs ott ez a kifejezés).

 

A történet kiindulópontja az, hogy fél évvel azután, hogy Kiryu oldalán harcolt a Millenium Towerben, Majima Goro egy hajótörés roncsai között egy sziget partjára vetődik. Egy fiatal szigetlakó, Noah megmenti az életét, de Majima emlékek nélkül ébred (még a saját nevére sem emlékszik). A múltjáról csak a hátán lévő tetoválás és az oldalán lévő tőr árulkodik. Hirtelen kalózok jelennek meg, akik mintha a felfedezések korából érkeztek volna. Miután gyorsan leszámolt velük, és eltérítette a hajójukat, Majima úgy dönt, hogy belevág egy nagy tengeri kalandba, hogy visszanyerje az emlékeit, és Noah-nak meghálálja, hogy beteljesíti az álmát, hogy világot lásson. Egy legendás kincsről szóló pletykák azonban felkavarják a Madlantis néven ismert törvényen kívüli paradicsom körüli vizeket. Majima kapitány és legénysége hamarosan beleveti magát a tengerész gazemberek puskaporos világába.

A stáb nagyobb részéről már beszámoltunk a bejelentéskor, így most csak az új karakterekre térünk ki. Moana Rich (hangja: Ueda Reina) a Rich-sziget bárjának arca, Jason lánya és Noah nővére. Minden nap szorgalmasan dolgozik a bárban, vidám viselkedése mindig feldobja a létesítményt. Neki köszönhetően a bár a vendégek hiánya ellenére is talpon tud maradni. Bár határozott korkülönbség van közte és Noah között, ők ketten jól kijönnek egymással. Naomi Rich (hangja: Hikasa Yoko) titkárnő és Michele királynő testőre. Jason lánya, Noah és Moana nővére. Miután Honoluluban járt egyetemre, Jason elvesztette a nyomát, hogy merre jár. Michele királynő (hangja: Romi Park) Madlantis uralkodója, aki visszahozta a felfedezések korát. Madlantis egyik vezetője. Fiatal korában Hawaii bűnözői alvilágának szépségeként szerzett hírnevet. Arisztokratikus ízlése miatt létrehozta a kalózok kolosszeumát. Alárendeltek hada kíséri őt mindenhová, ahová csak megy. Raymond Law (hangja: Tanaka Miou) a kalózkirály. Ő kezeli a pénzt Madlantison. Michele királynővel együtt uralkodik Madlantis felett. Miután a királynő előállt a kalózok kolosszeumának ötletével, menedzsernek jelentkezett, és nyereséges üzletet csinált belőle.

Fedezzük fel a Goromaru kapitányaként a hatalmas óceánt. Útjaink során világítótornyokat, kincses szigeteket és számos más helyszínt fedezhetünk fel. Ne felejtsük el azonban felkészíteni az ágyúkat, mert előfordulhat, hogy kalózcsatába kell bocsátkozni a lesben álló veszélyes martalócokkal! Manőverezzünk az ellenséges bombázók körül, és küldjünk ágyúgolyó-sorozatokat a hajótestükbe! Ha már elég kárt szenvedtek, szálljunk fel a legénységgel a fedélzetre, és bunyózzunk a győzelemért. Ahhoz, hogy a tengeri harcokban igazán nagyot rúghassunk, módosítani kell a hajót, stratégiailag be kell vetni az erőnkdet, és fel kell tölteni a fedélzetünket. Találkozzunk több mint 100 toborozható tengerésszel, és módosítsuk a hajót a különböző kialakításoktól és díszítésektől kezdve a páncélzaton át az erősebb ágyúkig. Fejlesszük a hajót és a legénységet, süllyesszünk el néhány ellenséges hajót, és váljunk legendás kalózzá.

Pár helyszínre is kitértek. A Rich-sziget a távoli sziget, ahol Majima partra mosódik, miután elvesztette emlékeit. Egy Noah Rich nevű fiú lakik ott a családjával. Eredetileg névtelen sziget volt, de Noah nagyapja vette a bátorságot, és saját magáról nevezte el. Többnyire halászok lakják, de a hajózási ipar szegényes, és a Honoluluból érkező hajók csak néhány havonta egyszer állnak meg. Ráadásul csak egyetlen bár van a szigeten – az, amelyet Noah apja, Jason vezet. A szigeten állomásozó kalózok gyakran megállnak itt egy kis kikapcsolódásra. Madlantis egy titkos sziget, ahol több bűnszervezet él egymás mellett. A sziget egyik barlangjában egy hatalmas tartályhajókból álló flotta köré épült, kiterjedt szórakozónegyed rejtőzik. Itt található a kalózok kolosszeuma, ahol ők folyamatosan tengeri csatákat vívnak. Egyesek hírnévre és vagyonra tettek szert a kolosszeum révén, másoknak pedig az életét tette tönkre. Mindenkit, aki ígéretesnek mutatkozik, felderítenek és meghívnak Michele királynő audienciatermébe.

A kalózurak (Pirate Lords) a Madlantist irányító bűnszövetkezet vezetői. Michele királynő uralkodik a bűnözői alvilágon mint annak karizmatikus vezetője és a kalózok kolosszeumának alapítója. Mortimer a kolosszeum uralkodó bajnoka, és admirálisként egy nagy kalózflottát irányít. Raymond Law felügyeli a madlantiszi üzleti életet, és továbbra is hatalmas vagyonra tesz szert. A Nele-sziget a Palekana, egy régóta Hawaii-n élő vallási csoport szent helye. Egy különösen hívő csoportnak ad otthont, akiket Haku néven ismernek. A sziget lényegesen nagyobb a Rich-szigetnél, és egy megfelelő kikötővel is rendelkezik. Mielőtt Hawaiit az Egyesült Államok annektálta volna, a Palekana településeket hozott létre a sziget egész területén. Most a volt yakuza önkéntesek a Palekana gyakorlóterepének közelében lévő előre gyártott kunyhókban húzták meg magukat. A Haku-t imádó Palekana és a Japánból származó ex-yakuza együtt élnek Nele szigetén. A Nele-sziget az egykori Palekana Sage problémás öröksége miatt a nukleáris hulladék lerakóhelyévé vált. A probléma megoldására a Shigaki által vezetett ex-yakuza önként jelentkezik a sziget megtisztítására. Köztük van a Majima család volt tagja, Minami és Nishida, akik mindketten aggódnak Majima biztonságáért.

A Like A Dragon: Pirate Yakuza az eddig tervezetthez képest egy héttel korábban, február 21-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu