Silent Hill 2 Remake: James most már nem fog kiesni a játék világából!

A Bloober Team gyorsan reagált arra, hogy milyen hiba maradt benn a két hete megjelent remake-ben, ugyanis itt az 1.04-es patch.

 

A minap írtuk, hogy a Brookhaven-kórház vége felé milyen érdekes glitch maradt a játékban. Többek között ezt is orvosolja az új frissítés mind a PlayStation 5-ön, mind a PC-n (Xbox Series-re csak egy évvel később fog legkorábban megjelenni). A PC-sek számára is lesz kedvező hír az új frissítésben, ha nem az Nvidia videókártyáinak valamelyikét használják.

Az Nvidia DLSS legújabb verziójának használatakor csökkentek a vizuális zavarok. Hozzáadtak egy opciót a DLSS képkocka-generálás engedélyezésére a menüben, ha a DLSS-t használjuk használjuk. Az Nvidia Reflex mostantól aktív, ha a DLSS képkocka-generálás engedélyezve van. Hozzáadták az AMD FSR 3.1.1 támogatását. A menübe bejutott egy opció az AMD Fluid Motion Frames engedélyezésére, ha az FSR 3.1-t használjuk. Az Intel Nanites frissítve lett a közelgő illesztőprogram-frissítések támogatásához. Javították a teljesítményt és optimalizáltak a Steam Deckre is. Az égtérkép generálásával kapcsolatos szaggatási problémákat kijavítozzák. Hozzáadtunk egy opciót a HZB culling engedélyezésére/tiltására, hogy kevésbé szaggasson néhány AMD/Intel GPU-n. Minden grafikai beállítást helyileg elmentenek.

Javították azt a problémát, hogy az UI „High” előbeállítás fordítása nem volt helyesen lefordítva és megjelenítve. Javították a James halálanimációja alatt megjelenő fa deszkával kapcsolatos problémát. Kijavították azt a streaming problémát, amikor a Grand Marketben a falakat bámulva problémák adódtak a James körüli környezet betöltésével. Megszüntették, amikor a Brookhaven kórházban a kukucskálónyílás rossz oldalával való interakció Jameset a másik oldalra teleportálta. Javították, amikor a Neely’s Bar közelében lévő ablakok betörése miatt James beszorult az ablakkeretbe. Kijavították, hogy James hozzáférhetett a Blue Creek Apartments megközelíthetetlen erkélyéhez. Javítottak egy problémát az Abstract Daddy viselkedésével kapcsolatban a bossharc során, amikor az ellenség nem találta el rendesen Jameset. Több problémát is kijavítottak Abstract Daddy 3. TV-jével kapcsolatban: most már helyes hanggal kell rendelkeznie, és a fal nem zavarja a pozícióját. Kijavították azt a problémát, hogy a Lakeview Hotelben lévő Hamupipőke figura megszerzése után a konferenciateremben lévő kérdőjel nem tűnt el.

A Brookhaven-kórház nappali szobájának falával kapcsolatos ütközésérzékelési probléma javítva lett. James már nem esik a világ alá, amikor a kórházba belépő Laura felé közeledett a bal oldali bokrok közül. Eltávolították a Blue Creek Apartments óraszobájában a háttérképek mögött megjelenő debug számokat. Megoldódott az a probléma, hogy James nem tudta elhagyni a 3F folyosót a Lakeview Hotelben. Kijavították, hogy a Blue Creek Apartments 3. emeletén lévő villanykörte folyamatosan bekapcsol, és nem lehetett elpusztítani. Megoldódott az a probléma, hogy a Woodside Apartmentsben található szoba sarkában lévő kis dohányzóasztal „bezárta” Jameset. Kijavították, hogy a labirintusban az undorösvény teljesítése után a játékos kénytelen volt az egészet újra végigcsinálni. Megszűnt, hogy a pókbábuk elakadtak, amikor Jamesre támadtak, miközben ő egy szűk helyen próbált átjutni.

Most már nem történik meg, hogy James az ablakkeretben ragadt, amikor az ablakon kívül található fekvő alakokat támadta. Természetesebb mozgást adtak Jamesnek, amikor célzás közben fegyvert vált. A labirintusban a félelem ösvényén a Spider Mannequin eseményt többször is ki lehetett váltani. Javítottak a tárgyak felvételének lehetőségét az utolsó boss során. Kijavították a képkeretek átfedésével kapcsolatos problémát a Moth Roomban és az ápolónők szoknyáinak deformációján is javítottak. Jobb lett a NewGame+ feloldásáról szóló információk megjelenítése, mert eddig nem a játékos által választott nyelven jelent meg. Most már nem a szemünk látára töltődik ki a South Vale nyugati részén található elhagyott garázs ajtaja. Megszüntették a Woodside Apartmentsben lévő puzzle során a térképen megjelenő kérdőjelet is.

Nem rossz ez a frissítés.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu