The Elder Scrolls VI: változhat egy klasszikus játékmechanizmus?! A rajongókat megnyugtatták

A The Elder Scrolls VI legutóbbi szivárgása nyugtatta meg a rajongókat (egyelőre)…

 

 

A The Elder Scrolls VI egy igencsak titokzatos játék jelen pillanatban. Nagyon sok mindenről hallani a következő Elder Scrolls kaland kapcsán, mégis nehéz szolid részleteket találni a játékmenetről, a funkciókról stb. A Bethesda-játék nyílt világának méretével kapcsolatos pletykák megosztották a rajongókat. Nem is beszélve a számtalan egyéb spekulációról, amelyek folyamatosan heves vitákat váltanak ki a rajongók között.

Utóbbiak közé tartozott az is, amikor hallhattuk, hogy a készítők esetleg változtatni a TES-játékok klasszikus skill tree-mechanikáján. Szerencsére a legfrissebb szivárgás inkább megnyugtatta a játékosokat, mintsem hogy újabb aggodalmakra adott volna okot.

A Redditen megosztott cikk reményt adott a rajongóknak, hogy a The Elder Scrolls VI nem fog változtatni az RPG-khez való hozzáállásán csak az olyan sikeres címek miatt, mint a Baldur’s Gate 3.

A Larian játéka ragaszkodott a hagyományosan megközelítéshez, amikor a képességfákról van szó, ami miatt néhány Elder Scrolls rajongó pánikba esett, hogy ilyen funkciók bekerülnek a Bethesda következő játékába.

Mégis, ami a Bethesda Todd Howardját illeti, ezek a bonyolult részletek nem fognak változtatni azon, ahogyan a The Elder Scrolls VI kezeli a képességeket/perkeket. A rajongók úgy vélik, hogy ez megerősítés arra, hogy a Skyrimből megismert „perk-fák” visszatérnek az új RPG-ben.

„Todd Howard teljesen világossá tette, hogy személyes játékfilozófiája a magával ragadó szimulációk és nem a klasszikus RPG ‘táblázatokhoz hasonló’ számok és statisztikák körül forog” – magyarázta Xilvereight – „A perk fák valószínűleg adottak”.

Még azok a játékosok is tisztelik a márkát, akik nem szeretik különösebben a Bethesda kreatív döntéseit, amiért kitartanak a céljaik mellett.

„Ez az, amit nagyon tisztelek bennük, és amiért mindig megvédem a tervezési döntéseiket […] Szeretem, hogy nem csak azt csinálják, ami most népszerű, és a saját fejük után mennek” – posztolta Boyo-Sh00k.

Valaki más megosztotta: „A szélesebb játékközösségen belül az emberek szeretik azt mondani, hogy a Baldur’s Gate 3 megszégyeníti a Bethesdát és a Starfieldet […] mindkét cég teljesen más típusú RPG-ket készít”.

Akár egyetértesz ezzel a legújabb Elder Scrolls VI teaserrel, akár nem, mindenképpen megnyugtatja azokat a rajongókat, akik aggódtak, hogy az újabb RPG-k drámaian megváltoztatják azt, amit az Elder Scrolls sorozatról tudunk és szeretünk.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu