Vajon lesz-e még Killzone?! A Guerrilla Games végre színt vallott!

„Végeztünk a sorozattal.” A Guerrilla Games végre kimondta, amit már évek óta vártunk, és megerősítette, hogy a Killzone-t hosszú idővel ezelőtt eltemették.

 

Bár a stúdió lövöldözős játékokkal vált ismertté, a Guerrilla Games nem vált meg a Horizon sorozattól. Az első játék 2017-es megjelenése óta az amszterdami fejlesztők szinte kizárólag Aloyra és annak poszt-apokaliptikus világára összpontosítanak, miközben az évek során egyre több félelem merült fel a Killzone saga esetleges végéről. Ezek a félelmek sajnos beigazolódtak: a PlayStation stúdió már régen véget vetett a licencnek.

Egy nemrég adott interjúban a The Washington Post-nak, a LEGO Horizon megjelenése előtti kampány részeként, Roy Postma művészeti vezető elárulta, hogy a csapat már korábban meghozta a döntést, hogy a Killzone-t hátrahagyja, és teljesen a Horizon világára összpontosít. Bár ez rossz hír minden rajongónak, akik a millenniumi évek elején megismert lövöldözős játékot szerették, ez a lépés már régóta világos volt.

„Már végeztünk a Killzone-nal csapatként” – tette hozzá Postma, jelezve, hogy ha a PlayStation valaha is vissza akarja hozni a sorozatot, azt valószínűleg egy másik stúdió fogja fejleszteni. Az angol nyelvű interjúban a művész kifejtette, hogy a Guerrilla Games szándékosan váltott a „sötét palettáról és komor világból” a Horizon vibráló, színes poszt-apokaliptikus világára. „A stúdiónak szüksége volt a paletta frissítésére. Ez tudatos döntés volt, szöges ellentétben a Killzone-nal” – mondta a művész.

 

Ha valaha is feltámad a Killzone, egy másik stúdió fogja életre kelteni

 

Ahogy a játékok mint szolgáltatás modell népszerűsége növekszik, sok rajongó spekulál arról, hogy olyan klasszikus franchise-ok, mint a Killzone, a SOCOM vagy a Twisted Metal visszatérhetnek. Azonban a Sony jelenleg inkább a piacon sikeres címekre összpontosít, mint például a Helldivers 2. Eközben más projektek, mint a Haven Studio Fairgame$ és a Bungie Marathon is úton vannak.

Míg a LEGO Horizon megjelenése közeledik, és egy lehetséges multiplayer együttműködés az NCSoft-tal a láthatáron van, a Guerrilla Games már régen elfelejtette a Killzone-t. A sorozat 2004-ben indult, és öt rész jelent meg négy konzolra, legutóbb a Killzone: Shadow Fall, amely a PlayStation 4 egyik nyitócíme volt 2013-ban. Annak ellenére, hogy a franchise évek óta lojális rajongótábort tart fenn, a Sony nem mutatott érdeklődést a Killzone újjáélesztése iránt, mivel inkább új projektekre koncentrál.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu