Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered: a rosszfiúkra is ráfért az arcfelvarrás! [VIDEO]

Az Aspyr részletesen bemutatta és elmagyarázta, hogy miket módosítottak a két Legacy of Kain: Soul Reaver remasterelt verziójában.

 

A Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered minden egyes bossharca úgy van megtervezve, hogy kihívást jelentsen a játékos számára Raziel képességeinek elsajátítása. A karaktermodellekkel az volt a fejlesztők célja, hogy a lehető legjobban javítsák a textúrákat, miközben gondoskodtak arról, hogy azok beleolvadjanak az apokaliptikus világba. Melchiah az első Kain hadnagyai közül, akit Razielnek le kell győznie. Ez a csata a nekropoliszban zajlik, ahol Melchiah üldözi Razielt, miközben átlép a kapukon, így a spektrális birodalom már nem biztonságos. Használjuk ki stratégiailag a környezetet, hogy felfedjük Melchiah sebezhetőségét, és használjuk ellene a saját eszközeit. Melchiah teljes textúrafelújítást kapott sötétebb bőrrel és nyálkásabb testérzettel. A csontok és a csontvázak leképezése mostantól valósághűbb és véresebb, a szemszínét pedig az eredeti megjelenéshez igazították.

Egy romos katedrálisban harcolunk Zephon ellen, aki egy rovarszerű lénnyé fejlődött, és összeolvadt ezzel a tornyosuló épülettel. Fel kell jutni a legmagasabb kamrákba, és önként rabságba esni, hogy szembeszállhassunk vele. Keressünk a teremben minden olyan elemi előnyt, ami segíthetne ebben a törekvésben. Zephon túlságosan telítetlen volt, ezért teljesen átfestették az arcát. A Rahab elleni csata egy elárasztott apátságban zajlik. Rahab teljesen immunis a vízre, ami Raziel számára halálos. Használjuk Raziel fürgeségét, hogy megússzuk Rahab halálos közel- és távolsági támadásait, és használd ki újonnan szerzett telekinetikus lövedékes képességét, hogy kihasználjuk Rahab rendkívüli sebezhetőségét a napfénnyel szemben. Rahab fejét átalakították, így a szemei most már vöröses fényt árasztanak, ami fenyegető külsőt kölcsönöz neki. Az agyarát is megváltoztatták, hogy vámpírszerűbben nézzen ki, és a bőrszíne is szürkébb lett. Dumah egy elhagyatott erődben várja az újraélesztést. A többi testvéréhez hasonlóan Dumah is sebezhetetlen minden támadással szemben, így Razielnek ravasznak kell lennie, és egy olyan lángba csalogatnia, amely elég erős ahhoz, hogy még a legkeményebb fémet is megolvasztja, miközben meg kell úsznia a Dumah hihetetlen ereje által okozott hatalmas földrengéseket. Dumah páncélja most sokkal koszosabb, és penész- és vérfoltok borítják (tekintve, hogy évszázadokig felnyársalva volt).

Raziel először az oszlopoknál találkozik Kainnal, ahol gyorsan kell cselekednie, és háromszor le kell csapnia Kainra, hogy megszerezze a Soul Reavert. A második találkozás a Chronoplastban van, ahol a többszintes aréna még nagyobb kihívást jelent a kitérés. Kövessük nyomon a célpont mozgását és siessünk, hogy lecsapjunk rá a Soul Reaverrel. Ha nem érjük el időben, használjuk a telekinetikus lövedéket, hogy megakadályozzuk Kaint abban, hogy bevethesse erős villámtámadását. A találkozás intenzív és drámai. Kain modelljeit mind a Soul Reaverben, mind a Soul Reaver 2-ben teljesen újra kellett tervezni a texturális problémák enyhítése érdekében. A megnövekedett poligonszám miatt fontosnak tartották, hogy a kinézetét sokkal közelebb hozzák ahhoz a Kainhez, akit az eredeti FMV-kben láthattunk, ami sokkal részletesebb volt, és többé-kevésbé megmutatta, hogy mi volt az eredeti szándék a karakterrel. Az eredeti modell az első részben ben különösen korlátozott volt, így most mindkét játékban van egy olyan Kain, amely a két cím között konzisztensnek tűnik.

A játékok eredeti verzióiban a játékosok gyakran bolyongtak Nosgoth hatalmas, kanyargós tájain, és a navigáció során nagymértékben a memóriájukra és a környezeti jelzésekre támaszkodtak. A térkép és iránytű bevezetése olyan átgondolt fejlesztést jelent, amely a modern játékmenet kényelmét ötvözi az eredeti címek által ismert felfedezői élmény megőrzésével. Az iránytű finoman a megfelelő irányba tereli a játékost anélkül, hogy konkrét részleteket adna meg arról, hogy hová menjen vagy mit tegyen legközelebb, a térkép pedig inkább referenciaeszköz mint útmutató. A játékba beépítettek egy gyűjtési nyomkövetőt is az életerővel és energiával power-upok számára, így tudhatjuk, hogy minden egyes területen belül megszereztük-e az összes gyűjthető tárgyat. Az összes fontosabb Nosgoth-funkció jelen van, és a helyszín és a játékmenet alapján pontosan össze van sűrítve. Azoknak a rajongóknak, akik úgy érezhetik, hogy ezek a kiegészítések jelentősen eltérnek az eredeti játékoktól, gondoskodtak arról, hogy az iránytű kikapcsolható legyen.

A térkép a játékmenetbeli hasznossága mellett egy csodálatos művészeti alkotás is, amelyet a fejlesztőcsapat, a közösségi tanácsadók, a művészek és a Crystal Dynamics tervezői közreműködésével hoztak létre. Tudták, hogy a pontosság a legfontosabb, ezért keményen dolgoztak, hogy az eredeti forrásanyagokból, tervezési dokumentumokból és a játék történetéből származó nyomokból merítsenek. A közösségi értékeléseket is beépítették, hogy biztosak legyenek abban, hogy semmit sem hagytak ki. Ezeknek az erőfeszítéseknek köszönhetően a térkép elég pontos ahhoz, hogy szerepeljen az új lore reader bónuszmenüjében – azonosítva minden egyes lore-bejegyzés helyét. A dizájn irányításában a Crystal Dynamics tervezői egy erősen tintás megközelítést alkalmaztak, amely gyönyörűen illeszkedik a meglévő művészethez, és lenyűgöző új módot teremt Nosgoth világának vizualizálására. A térkép és az iránytű a felfedezés üdvözlendő eszközeiként szolgálnak, biztosítva, hogy a felújított változatok egyszerre maradjanak tisztelgés a klasszikusok előtt és egy modernizált, játékosbarátabb élményt biztosítanak.

A Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered december 12-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu, PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu