Semmi esély sincs a Prince of Persia: The Lost Crown folytatására! [VIDEO]

A Ubisoft felettébb drasztikus módon reagált a játék eredményeire, miközben a cég állapota továbbra sem nevezhető kiemelkedően jónak…

 

2024 elején a francia kiadónak sikereket ért el a Prince of Persia: The Lost Crown, hiszen az értékelések is elég jók voltak… ám az eladások nem! Egy YouTube-os, Gautoz több emberrel is elbeszélgetett a francia kiadó Montpellierben levő stúdiójából, és mindenki azt mondta, hogy az értékesítésekkel elbuktak, így nem lesz folytatás, mert a fejlesztőgárdát Yves Guillemot lényegében feloszlatta!

„Meg kell értened, hogy belsőleg már néhány héttel a játék év eleji megjelenése után eldőlt a sorsuk. Tavaszra már elég egyértelmű volt: csak néhány javítás, egy DLC, és ennyi. Az alapcsapat optimistább tagjai többször is felvetették a folytatás projektjét, de aztán harcba kezdtek azért, hogy zöld utat kapjanak két DLC-hez, remélve, hogy meggondolják magukat a vezetőségben. De nyilvánvaló volt, hogy a döntés gyorsan megszületett, főleg, hogy más, jobb eladási potenciállal rendelkező projektekhez kellett a segítség.

A Ubisoft általában olyan eladási görbével szokott rendelkezni mint egy blockbuster-nagy dobás, de ezúttal a vártnál alacsonyabban indult. Hallottam egy olyan indoklást, ami engem mint játékost őszintén szólva az őrületbe kerget: ha hagyják, hogy csináljanak még egyet, az hosszú távon felemészti ennek a játéknak az eladásait. Én mindig is az ellenkezőjét gondoltam; egy jó eladással az elsőt még fel is lehet lendíteni az eladásokat. A Prince of Persia: The Lost Crown gyártása nem volt éppenséggel probléma – sőt, éppen ellenkezőleg. Volt például erőltetett menet a fejlesztésben, de egy igazán erős kollektív szellemiségű produkcióról beszélünk, ami eléggé különbözik attól, ahogy a Ubisoft általában 80-100 emberrel, teljes erőbedobással a fejlesztésre szánt játékokat készíti, ami ehhez képest elég kevés.

Ez egy klasszikus nagy Ubisoft-projekt, de áldásos volt különböző szervezeti modelleket kipróbálni. Néhány csapat (például a játékmenet-csapat) szinte horizontálisan, sok meghallgatással és konzultációval jött létre. Az emberek úgy érezték, hogy valóban beleszólásuk van a projekt irányába. Ráadásul érdemes megemlíteni, hogy a Prince of Persia-csapat gyakran engedett olyan embereket, akik teljesen kiégtek a Beyond Good & Evil 2-vel töltött túl sok idő miatt. Valahol ez is segített néhány embernek talpra állni a karrierjük nehéz időszakai után. Szóval ezekben a napokban a Ubisoft Montpellier nagy irodai átszervezése mintegy eltünteti annak a csapatnak az utolsó nyomait is,” mondta Gautoz.

Pedig a Prince of Persian: The Lost Crown volt mostanában a Ubisoft egyik legsikeresebb címe. Csakhogy most az eladások javítására törekszik a cég, ami a Star Wars Outlaws esetében gyenge volt. Az Assassin’s Creed Shadows emiatt is lett elhalasztva…

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu