Gyengébben kezd a Venom 3, mint a második rész?! Az előrejelzések sötét képet festenek…

MOZI HÍREK – A hype ellenére a Venom 3 a franchise legrosszabb nyitóhétvégéje felé tart…

 

 

A becslések szerint a Venom 3 (vagyis, magyar címén Venom: Az utolsó menet) jóval az előző két film nyitóhétvégéje alatt teljesít majd. A Joker: Kétszemélyes téboly (Folie à Deux) kassza-katasztrófája után a mozik valószínűleg abban reménykedtek, hogy a Venom folytatásától jelentős fellendülést láthatnak a kasszáknál. A Joker 2-höz hasonlóan azonban úgy tűnik, hogy egy sikeres előd nem jelent erős nyitóhétvégét egy új alkotás számára. Úgy tűnik, hogy Az utolsó menet nem fogja elérni elődeinek magasságait.

A Variety becslése szerint a Venom: Az utolsó menet 65 millió dolláros nyitóhétvégére számíthat. Ezzel ugyan a nyolcadik legtöbb bevételt hozó nyitóhétvége lenne 2024-ben. Azonban jóval elmarad a Venom 80 millió dolláros nyitóhétvégéjétől és a második rész 2021-ben elért 90 millió dolláros nyitásától. Ha a becslések beigazolódnak, akkor Az utolsó menet nyitóhétvégéje 15 millió dollárral a Venom és 25 millió dollárral a Venom 2 alatt lesz. Még a 85 millió dolláros nemzetközi becsléssel és a 150 milliós világméretű nyitóhétvégével együtt is az első film 205 millió dolláros nyitóhétvégéje alatt marad. Természetesen a Venom 2 a COVID-19 járvány miatt lassabban indult a nemzetközi piacokon.

Ha Az utolsó menet a becslések alatt teljesít, akkor folytatódik az a trend, hogy a népszerű szuperhősfilmek folytatásai alulteljesítenek.

A Shazam! Az istenek haragja, A Marvelek, Aquaman és az Elveszett Királyság, Joker: Kétszemélyes téboly, és most potenciálisan a Venom: Az utolsó menet azt mutatja, hogy a szuperhősfilmek folytatásai iránt a közönség általában nem érdeklődik. Eközben persze Az utolsó menetnek lesz még lehetősége, hogy jól teljesítsen. Három hétig ez az utolsó nagyszabású film, amely a mozikba kerül, mivel a stúdiók igyekeznek elkerülni, hogy a 2024-es elnökválasztás idején filmeket mutassanak be.

 

Venom 3: nincs erős kapocs a közönség számára?!

 

Az egyik tényező, ami valószínűleg a Venom 3 ellen dolgozik, az, hogy nincs nagy marketing-felhajtás. A 2018-as Venom egy rendkívül népszerű Marvel-karakter szólófilmje volt, és a szuperhősfilmek népszerűségének csúcsán jelent meg. A közönség valószínűleg azért jelent meg, hogy lássa, vajon a Venom kapcsolódik-e a Marvel Moziverzumhoz. A Venom 2 – Vérontóban utóbbi karakter (Carnage), a Marvel egyik leghíresebb gonosztevője szerepelt, hogy bevonzza a nézőket, és hogy a COVID-19 járvány után nagy kasszasiker legyen. Venom 2 rövid ideig tartotta a COVID-19 mozi leállását követő legnagyobb nyitóhétvége rekordját, amit két hónappal később elvesztett a Sony saját Pókember: Nincs hazaút című filmjével szemben, amelyben Venom szerepelt a poszt-kredit jelenetben.

Annak ellenére, hogy a Venom: Az utolsó menetet a karakter utolsó kalandjaként harangozták be, úgy tűnik, egyesek számára ez kevés. Knull egy új gonosztevő a Marvel Comicsban, és nem rendelkezik azzal a vonzerővel, mint Carnage. Az általános közönség valószínűleg azt is tudja, hogy ezek a Venom-filmek nem kapcsolódnak az MCU Pókember-filmjeihez. A pletykák ellenére Venom valószínűleg nem fog osztozni a vásznon Tom Holland Peter Parkerével vagy a szuperhős bármely más változatával. A két Venom-mozi között a Sony Pictures kiadta a Morbius és a Madame Web című filmeket is, amelyek minden bizonnyal ártottak a Pókemberhez kapcsolódó brandjüknek. A Venom 3 korai hírneve a rajongók és a kritikusok körében jónak bizonyult, így ez talán segíthet a következő hetekben, hogy fellendítse a jegyeladásokat. Ám továbbra is azt a képet rajzolja, hogy a szuperhősfilmek már nem azok a garantált kasszasikerek, amik még három évvel ezelőtt is voltak…

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu