Egyre több játék és cég írja alá a SAG-AFTRA megállapodásait!

A SAG-AFTRA (Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists = Televíziós és Rádiós Művészek Amerikai Szövetsége) szerint egyre többen ragadnak pennát, hogy aláírják a megállapodásokat.

 

A SAG-AFTRA szerint a központi vitás kérdés az volt, hogy a szakszervezet követelte, hogy a szerződésben dolgozó összes tag számára megfelelő hozzájárulást, kompenzációt és átláthatóságot biztosítson a mesterséges intelligencia alkalmazása körül. Mivel 49 cég írta már alá a feltételeket, a SAG-AFTRA azt mondta, hogy mivel ezek az új szerződések ugyanazokat a józan, alapvető MI-védelmet tartalmazzák, mint amit a SAG-AFTRA tagjai az Interaktív Média Megállapodásban kérnek, és ez bizonyítja, hogy a rendelkezések tisztességesek és megvalósíthatók, és munkalehetőséget biztosítanak a tagoknak a munkabeszüntetés idejére.

„A színészek humánus védelme a mesterséges intelligencia kizsákmányolásával szemben nem ésszerűtlen kérés – és e szerződések sikere azt mutatja, hogy a legtöbb vállalat egyetért ezzel. Örömmel fogadják el az alapvető, etikus irányelveket ezen eszköz körül – az igazságos alkalmazkodás mellett – annak érdekében, hogy együttműködhessenek a professzionális tehetségekkel. A tehetségek pedig ugyanígy szívesen és örömmel vállalnak partnerséget olyan vállalatokkal, amelyek tiszteletben tartják őket,” mondta Sarah Elmaleh, az Interaktív Médiaszerződések Tárgyalási Bizottságának elnöke.

„Több mint 120 szerződést írtunk alá, és semmi jele annak, hogy a dolgok lassulnának. Ahogy holnap visszatérünk a tárgyalásokhoz, remélem, hogy megállapodásra juthatunk az interaktív médiamegállapodásról, de ha nem, akkor továbbra is együtt fogunk működni azokkal a vállalatokkal, amelyek hajlandóak elfogadni a tisztességes, etikus és felelős szerződési feltételeket, beleértve a mesterséges intelligencia használatát is”, tette hozzá Duncan Crabtree-Ireland, a SAG-AFTRA nemzeti ügyvezető igazgatója és főtárgyalója.

A múlt héten egyezett bele a SAG-AFTRA három havi sztrájk és munkabeszüntetés után a tárgyalások folytatásába. Közleményük szerint találkozni fognak a tárgyalócsoporttal, amelynek tagjai az Activision, Blindlight, Disney Character Voices, Electronic Arts, Formosa Interactive, Insomniac Games, Llama Productions, Take-Two és WB Games képviselői.

Lassan tehát megnyugodhatnak a kedélyek.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu