Erőlködnek a The Day Before fejlesztői: új játékot jelentett be az Fntastic!

A The Day Before-ral eléggé nagyot zakózó csapat nagyon szeretne egy második esélyt, de mintha nem nagyon jönne össze egyetlen próbálkozásuk sem.

 

A The Day Before bukása után egy közleménnyel rukkolt elő a stúdió, miszerint a következő játékukka, az Escape Factory-val megmutathatják, hogy mire képesek, és ezzel elnyerhetik a tetszésünket. Csakhogy ehhez közösségi finanszírozást igényeltek, de mintha a Kickstarter nem jött volna össze nekik. Bejelentették, hogy felfüggesztik a játékon való munkát és visszavonják a Kickstartert, így minden támogató visszakapja a pénzét. Az Fntastic nem vett fel semekkora összeget sem, így nem lesz akadálya a pénzvisszatérítésnek.

A visszatérésüket a közönség nem fogadta jól, de ennek ellenére bejelentettek egy új játékot, ami a Propnighthoz hasonló akció-horror kellékvadászat lesz. Ez volt az egyik legsikeresebb játékuk, de elvesztették a jogokat, úgyhogy lényegében újracsinálják ezt, csak most már Items néven fut a projekt. Az Fntastic szerint a közönség kérte, hogy ilyesmit csináljanak, de mivel az Escape Factory esetében is Kickstarter kellett, valószínűleg itt is ehhez folyamodhat a csapat, mert a fejlesztéshez szerintük „jelentős erőforrásokra” lesz szükségük. Emiatt is döntöttek úgy, hogy eközben mobilos projekteket is készítenek, hogy ezzel támogassák az Items költségvetését.

A Twitteres közleményükben írja is az Fntastic, hogy új Kickstartert indíthatnak, vagy más opciókat is megfontolhatnak, hogy kiadhassák az Itemset. Ez még felettébb optimistának hangzik tőlük, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy a közönség is jól fogadja majd a játékukat. Az Fntasticnak ugyanis fel kell ismét építenie a bizalmat a The Day Before eeményei után. Viszont itt az igazság: a közösség bizalmát idővel el lehet nyerni, de pillanatok alatt el lehet veszíteni azt. Újra visszanyerni azt pedig sokkal nehezebb lesz számukra.

Emiatt pedig ki tudja, hogy mennyi esély van az Items megjelenésére. Az Escape Factory tervei sem nagyon jutottak sehová…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu