Liam Neeson szomorú bejelentést tett – milyen filmekben láthatjuk majd ezután?!

MOZI HÍREK – Liam Neeson azt sugallja, hogy akciósztár-karrierje a végéhez közeledik…

 

 

Liam Neeson meglehetősen későn szerzett magának nevet akciósztárként, de az a név nem akármilyen! Azonban úgy tűnik, hogy a közeljövőben már majdnem kész lezárni életének ezt a részét. Miután olyan filmekben nyújtott közönségbarát alakításokat, mint az Elrabolva (Taken), a Jeges pokol (The Ice Road) és a Dermesztő hajsza (Cold Pursuit), a rajongóknak érdemes lesz úgy nézniük legújabb filmjét, az Absolutiont, hogy ez lehet az egyik utolsó akciószerepe.

Míg Neeson sok éven át drámák és romantikus komédiák kedvelt szereplője volt, a 2009-es Elrabolva című bosszúthriller mindezt örökre megváltoztatta. Az ír színészt egyik napról a másikra népszerű akciósztárrá tette. A People-nek adott új interjújában először is felidézte, hogy valami abban a filmben egyszerűen bejött a közönségnek. Neeson kifejtette:

„Úgy tűnt, hogy megérintett valamit a moziba járó közönség pszichéjében.”

Bár az új filmjében ismét testközelbe kerül a rosszfiúkkal, mostanra már elkezdett gondolkodni azon, hogy visszavonul a műfajból. Ahogy ő fogalmazott:

„72 éves vagyok – egyszer abba kell hagynom. Nem lehet becsapni a közönséget. Nem akarom, hogy [a kaszkadőr] Mark [Vanselow] harcoljon helyettem a harci jeleneteimben. Talán jövő év végén. Azt hiszem, ennyi.”

 

 

Liam Neeson

 

 

Liam Neeson 2025-ben a Csupasz pisztolyban bohóckodik

 

Habár Neeson azt tervezi, hogy befejezi akciószerepeinek sorát, ez nem jelenti azt, hogy teljesen visszavonulna a filmiparból. Jövőre ugyanis visszatér a vígjátékok világába, a Csupasz pisztoly rebootjában! A színész már korábban is belekóstolt komikus szerepekbe – elég csak az Igazából szerelemre (Love Actually) gondolni. Azonban most egy teljesen más típusú vígjátékkal kell megküzdenie.

A franchise hatalmas sikert aratott az 1980-as/1990-es években Leslie Nielsen fapofa-előadásmódjának köszönhetően, és ennek az örökségnek megfelelni, ez az, ami Neesonban némi kétséget ébresztett. Míg ő bevallotta, hogy „őszintén szólva nem tudom, hogy el tudom-e játszani vagy sem”, a másik főszereplő, Pamela Anderson szerint csak „szerénykedik”. Azt mondta Neeson teljesítményéről:

„Nehéz volt a közös jelenetekben megőrizni a komoly arckifejezést”.

Hogy ez egy újabb végleges karrierváltás lehet-e Neeson számára, azt majd meglátjuk. Ám az egyik legnépszerűbb színészként az iparágban dolgozó színésznek van egy elkötelezett rajongótábora, amely hajlandó követni, bárhová is vezeti őket. A közeljövőben még számos akciófilmet láthatunk, mielőtt esetleg abbahagyná az emberek szétverését és a lövöldözést. Neesonnak jelenleg négy filmje vár még megjelenési dátumra. Ezek a Thug, Cold Storage, The Ice Road 2: Road to the Sky, és a Hotel Tehran. Reméljük, még jó sokat ad majd hozzá ehhez a listához!

Forrás: People

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu