Nemzetközi terjeszkedést szeretne az Ncsoft, de ennek ára van!

Két játék fejlesztését állította le a dél-koreai kiadó, és két másik cím támogatását is befejezte… de ennek ellenére az Ncsoft optimista.

 

Alaposan átszervezi az Ncsoft a belső stúdióit. Négy leányvállalatot hozott létre. Három ezek közül független játékstúdió, a negyedik pedig a mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozik. A Studio X a korábbi Throne and Liberty csapat, a Studio Y a The Divisionhöz hasonló nyílt világú MMO lövöldözős játékon, a Project LLL-en dolgozik, a Project Z pedig a Tactan, egy stratégiai játék kapcsán ismert. Az MI-vel foglalkozó csapat az NC AI nevet kapta (és ebbe rakták át az NC Researchet is), ami az Ncsoft saját technológiáját fogja fejleszteni, beleértve a Varco nevű LLM-jüket is, és ezeket az innovációkat át fogják hozni a játékfejlesztésbe, és új üzleti lehetőségeket fognak keresni vele. Ezek mind február elsejétől indulnak hivatalosan el.

A Battle Crush, ami egy többjátékos akció-bunyós cím volt, idén jelent meg korai hozzáférésben PC-re, mobilra és Nintendo Switchre. Ehhez november 29-e után már nem férhetünk hozzá a game over miatt. A Project M, ami a Quantic Dream játékaira hasonlított, de egy akció-kaland játék lett volna, szintén nem fog megvalósulni. A Miniverse (MMO sandbox házépítősdi) és a Doguri Adventure (kazuár kalandjáték) fejlesztését is le fogják állítani az átszervezés eredményeképp.

Emiatt több embert is átirányítanak a stúdiók valamelyikébe, de lesznek, akik emiatt elveszítik munkájukat. Nekik pedig az Ncsoft létrehozott visszavonulási programja áll majd rendelkezésükre. Az Ncsoft az utóbbi pár negyedévbe nem nagyon termelt profitot, ugyanis a dél-koreai Throne and Liberty-rajt nem volt valami jó. Az eladások az egy évvel korábbi eredményekhez képest 16,1%-kal csökkentek, a bevétel pedig 75%-kal zuhant. Az Ncsoft szerint az átszervezés jobb hatékonysághoz vezethet, és bízik benne, hogy a Throne and Liberty nemzetközileg is elismert IP lehet (3 milió felhasználóhoz jutott el első hete alatt), és a Project LLL és Tactan esetében is optimista a cég.

Majd meglátjuk…

Forrás: WCCFTech, Ncsoft

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu