Indiana Jones and the Great Circle: választóvonal a PlayStation 5 portoknak?

A Microsoft tesztelni szeretné a közönséget a MachineGames játékával, ugyanis bár a Microsoft alá tartozó Bethesda egyik stúdiójáról van szó, Indy később a PlayStation 5-re is át fog ruccanni.

 

A Twitteren eXstas1s, aki többnyire megbízható bennfentesnek bizonyult, kommentálta, hogy mi is a Microsoft terve a PlayStation 5-ös portokkal. Nem mondott le róluk a redmondi vállalat, csak lassít rajtuk, ugyanis szerintük rossz fogadtatása volt annak, hogy az Indiana Jones and the Great Circle viszonylag hamar el fog jutni a Sony konzoljára (mindössze néhány hónap telik el azután, hogy az eredeti Xbox Series/PC megjelenés bekövetkezik).

 

 

Korábban volt egy olyan pletyka, miszerint a Halo és a Gears of War kapcsán is esetleg szóba jöhetne a PlayStationös megjelenés. Erre eXtas1s annyit mondott, hogy ez a két franchise továbbra is vörös vonal marad a portok számára, azaz ezeket a Microsoft nem tervezi más platformokon is elérhetővé tenni (a PC-t leszámítva, de ahhoz meg a Microsoft Windows operációs rendszere kell, úgyhogy ez családon belül marad).

Eddig azt láthattuk, hogy a Microsoft csak a megjelenés után akár évekkel vitte el a saját stúdiói által fejlesztett játékait a riválisokhoz. A hi-Fi Rush, a Grounded és a Sea of Thieves is ilyen volt. Az Indiana Jones and the Great Circle pár hónappal később, tavasszal fog csak felbukkanni a PlayStation 5-ön. Ezek után kíváncsiak leszünk arra, hogy mihez fog kezdeni a DOOM: The Dark Ages-szel a redmondi vállalat: itt is bejelentették, hogy Doom Slayer nem hagyja ki a PlayStation 5-öt. Talán itt a brand ismertsége miatt nem mertek exkluzivitásra fogadni, hiszen a 2016-os DOOM és a DOOM Eternal is multiplatform volt.

Szóval megnézik, hogyan fogadják a PlayStation 5-ösök Indy új kalandját. Ha jól fogy a Sony konzolján, akkor kicsit gyorsítani fognak a portokon. Ha nem, akkor marad a számottevő időbeli eltérés.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu