Lenovo Legion Go: nem lesz elég két új modell sem a kínaiak handheld PC-jéből?

TECH HÍREK – Az új pletykák szerint a Lenovo minden erejével azon van, hogy az AMD új technológiáját teljes egészében kihasználhassa.

 

Néhány héttel ezelőtt arról írtunk, hogy a Lenovo egyszerre két új handheld PC-t tervez a piacra dobni, ugyanis felbukkant a Lenovo Legion Go Lite és a Lenovo Legion Go Gen Two név is. Csakhogy az EEC-s bejegyzések alapján ennél többre kell felkészülni, ugyanis felbukkant a Lenovo Legion Go S 8ARP1, 8AHP2 és 8ASP2 is. Ez három eltérő modell!

Könnyen spekulálhatnánk arról, hogy mit jelent ez, de az első tippünk az lenne, hogy az AMD Ryzen Z2 APU-jairól van szó. Abból három verziót tervez a cég. A Z1-ből kettő volt (a Z1 és a Z1 Extreme), és ezek hajtják meg az Asus ROG Ally mellett a Lenovo Legion Go-t is. Az erősebb kb. megegyezik a laptopos 7840U (Phoenix Point architektúra) és a 8840U (Hawk Point architektúra) modellekkel.

A next-gen Strix Point architektúra, ami több laptopban is felbukkant már, kifejezetten ígéretesnek bizonyul, és ha ezek eljutnak a handheld PC-kbe, akkor kifejezetten izgalmas lehet a teljesítmény. A Notebookcheck szerint a 8AHP2 lehet a Hawk Point-alapú Legion Go, a 8ASP2 pedig a Strix Point-alapú modell lehet. A 8ARP1 talán egy AMD Rembrandt APU-n alapulhat, de ez a technológia egy kicsit koros már.

Említettük már, hogy a Z2-es APU-kból háromfajta lis terítéken lehet, így a Lenovo lényegében páros lábbal állna bele az AMD technológiájába, és készülékenként eltérő megoldást helyezne a boltok polcaira, így eltérő árfekvésű és teljesítményű gépeket találhatunk majd. Kicsit követhetetlen mindenesetre az AMD elnevezési stratégiája, mert ha valami régebbi alapokon nyugszik és mégis Z2-es nevet kap, akkor kicsit furcsa lesz.

Mindegy is, a lényeg az, hogy a Steam Deck egyik nagy riválisa jelentősen nagyobb termékcsaláddal készülhet nemsokára. A Valve eközben kivár.

Forrás: PCGamer, Notebookcheck, EEC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu