Nvidia: „1000-szer hatékonyabb lesz az embernél a mesterséges intelligence!”

TECH HÍREK – Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója szerint bizonyos munkakörökben a technológia hatalmas hatékonysági előrelépést mutathat fel.

 

Huang nemrég Indiában tett látogatást, ugyanis itt volt egy, a mesterséges intelligenciáról szóló rendezvény, ahol ő is felszólalt. Huang úgy véli, hogy az MI képtelen bizonyos emberi feladatok elvégzésére, de vannak olyan helyzetek, ahol a technológia sokkal nagyobb hatékonyságra lesz képes, de nem lesz képes az embereket leváltani az iparban.

„Jelenleg a mesterséges intelligenciának nincs lehetősége arra, hogy azt tegye, amit mi teszünk. Attól függően, hogy milyen munkákat végzünk, a mi munkáink 20%-át 1000-szer jobban el tudja végezni. Egyeseknél a munkájuk 50%-át 1000-szer jobban elvégezheti. De egyetlen munkakörben sem tudja az egészet megcsinálni,” mondta Huang.

Szóval néhány munkakört teljes egészében kiválthat a mesterséges intelligencia, ahol nem kell az emberekre támaszkodnia a működés során. Jensen szerint az, aki nem használ MI-t, le lesz cserélve valakire, aki azt használja, ugyanis termelékenyebb tud lenni az MI-s automatizálás jóvoltából. Huang korábban azt mondta, hogy a cég 100 millió MI-asszisztens használatán dolgozik a cégen belül, miközben az alkamazottak létszáma eléri az 50 ezer főt.

A Reuters szerint többezren vártak arra a rendezvényen, hogy Huangot láthassák ott. A rajongók többezer rúpiát költöttek arra, hogy a rendezvényre kiutazhassanak, ami bemutatja, hogy az Nvidia és a munkássága mennyire hatással volt a nemzetközi piacra, ugyanis Indiáról beszélünk, ami rövid időn belül az új Szilikon-völggyé változhat a technológiai fejlődés során.

Az Nvidia több techóriással is megállapodott az országban. Főleg a Reliance Industries nevezhető meg. A zöldek biztosítani fognak a Reliance számára a legújabb Blackwell mesterséges intelligencia-chipeket, ugyanis a techcég Gujaratban egy 1 GW-os adatközpontot igyekszik létrehozni. Ezen túl az Nvidia többezer Hopper chipet biztosít az MI-s cégeknek (pl. Tata Communications, Yotta Data Services). Úgyhogy az előző generációs technológiára is kapnak a cégek.

De nem mindenkit fog a technológia leváltani, ez kétségtelen.

Forrás: WCCFTech, Business Insider

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu