PlayStation 5 Pro: készülnek a Sony belsős címei is az erősebb konzolra

Két, a PlayStation Studios kötelékéből származó játék is megkapta a minap a PlayStation 5 Pro-támogatást biztosító frissítést.

 

Érdekes módon mind a két cím az Insomniac Gamestől származik, tehát ők lényegében dupláztak, ugyanis a Ratchet & Clank: Rift Apart és a Marvel’s Spider-Man 2 is tőlük származik. Mit hozott magával a patch a játékba? A PC-s grafikai testreszabáshoz léptek közelebb egy kicsivel, de nem olyan számottevő mértékben: nem lehet azért minden opciót úgy beálítgatni, mintha a Steamről futtatnánk a ransomware-támadáson átesett stúdió termékeit.

A Ratchet & Clank: Rift Apart és a Marvel’s Spider-Man 2 Performance Pro és Fidelity Pro grafikus módokat kaptak. Az előbbi 60 FPS frame rate mellett ugyanazt a képminőséget adja mint az alap PlayStation 5-ön a jobb vizualitásra törekvő mód (mindezt sugárkövetéssel megfejelve), utóbbi pedig 30 FPS frame rate mellett új sugárkövetéses (ray tracing = RT) funkciókat ad, amiket egyeséve be lehet álítani, hogy nagyobb köztes képkocka-sebességet kapjunk, ha VRR-t (változó képfrissítési rátát) és 120 Hz-es módot használnánk. Mindehhez a PSSR-t veszik igénybe.

A Ratchet & Clank: Rift Apartban a PlayStation 5 Pro patch az RT-s tükröződéseket és ambient occlusiont lehet ki/bekapcsolni, míg a Marvel’s Spider-Man 2-ben az RT Light Shadows opció áll rendelkezésre (ez sugárkövetéssel kalkulálja középtávig a nap árnyékait, lecserélve a kaszkádolt árnyéktérképeket) az RT-s tükröződések és épületbelsök és az RT ambient occlusionön túl. Úgyhogy ha valamelyik sugárkövetéses opcióra nem tartunk igényt, ki is kapcsolhatjuk azt, amivel a teljesítmény stabilabb lehet.

Korábban már írtunk arról, hogy a The Last of Us Part 2 Remastered és az Alan Wake 2 is megkapta a PlayStation 5 Pro-támogatást biztosító patchet, így lassan kezd beindulni a konzol támogatása, bár annak megjelenése még közel két hétre van, ugyanis azt november 7-étől vásárolhatjuk majd meg (800 euróért/320 ezer forintért; a Blu-ray meghajtó és a függőleges állvány feláras).

Forrás: WCCFTech, Insomniac Games

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu