Régebbi hardverek támogatására készül a PlayStation 5?

Egy szabadalomból adódóan úgy tűnik, hogy a Sony régebbi perifériák támogatásával igyekszik megtolni a PlayStation 5 szekerét.

 

A szabadalom neve magyarul kb. úgy hangzik, hogy „Rendszerek és módszerek a régebbi kód frissített kóddá alakítására”, és a lenti ábrán láthatjuk, hogy pontosan mire is készülhet a Sony. Régebbi perifériákat helyeztek el rajta, és többet is pillanatok alatt felismerhetünk. A PSP Go (ami nem rendelkezett UMD-meghajtóval, így digitális handheldről volt szó… és talán pont emiatt nem is volt akkora sikere), a DualShock kontroller (DualShock 3?), a PlayStation-egér, az EyeToy kamera, a PlayStation Move „fagyi” is felbukkan, de látunk ott egy távirányítót (Sony Media Remote), egy memóriakártyát, és valamilyen „kártyaolvasót”.

Ezek legtöbbje a PlayStation 3-as korszakból származik. Ne felejtsük, hogy a pletykák régebben arról szóltak, hogy a Sony igyekszik a PlayStation 3-at helyileg emulálni (a PlayStation Plus keretein belül ugyanis a felhőből futtathatjuk csak a PS3-as címeket; a PS1-es, PS2-es és PSP-s játékok gond nélkül elfutnak helyileg), és ha ezek a kellékek is működésre bírhatóak lesznek, akkor ezzel is pótolhatná a Sony az egyik lemaradását. Lehetséges, hogy ezeket is csak emulálni szeretnék, hiszen mostanában a PlayStation Move pálcákat leszámítva nem nagyon lehet kapni őket a boltokban, kivéve, ha használtat látunk itt-ott.

A szabadalmat a Sony Interactive Entertainment június 30-án regisztrálta, így nem biztos még, hogy rövid időn belül ennek eredményét tapasztalni fogjuk, ugyanis a Sony még addig sem jutott el, hogy a havi PlayStation Plus Essential posztban esetleg közölje, hogy milyen játékokkal bővül a PS Plus Extra vagy Premium szintje. Mindeközben a Microsoft röhög a markába, ugyanis a(z Xbox) Game Pass havi két posztot kap, részletezve, hogy milyen játékok és DLC-k, plusz tartalmak jönnek, illetve mely címek hagyják el a redmondiak előfizetéses szolgáltatását.

A PlayStation 3 a Cell processzor miatt nem könnyű falat: még a PC-s emuláció előtt is hosszú út van, mire tökéletessé válik (RPCS3).

Forrás: VGC

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu